facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Ingbo Kvarn

Address: Heby
City: Heby


Similar places near
Upplands runinskrifter 1177 Upplands runinskrifter 1177 22 km Upplands runinskrifter 1177, U 1177, är utförd på en runsten i Hässelby by, Harbo soc...
Reviews
Det är alltid trevligt att besöka Ingbo källor, det har blivit många besök under åren. Det är alltid fascinerande se denna källa producera så mycket vatten, ca 4,3 miljoner liter/dygn, år efter år. Man ser hur vattnet bubblar upp från botten på de ljusa sandiga partierna. Det är många kbm som runnit i bäcken genom åren.
Väl värt ett besök, riktigt häftigt att se. Helt klart vatten som gör att de är svårt att se om de är 1 eller 10m djupt och däri ser man Canadensisk fjäll röding simma runt. Från källan rinner sedan drickbart vatten genom den gamla kvarnen.
Litet stycke historia som kanske många missat. Är man i närheten, väl värt ett besök.
Supercoolt naturfenomen med det solklara vattnet och källorna som bubblar upp. Vara en kort promenad från parkeringen.
Det var inte så mycket att göra där. Allt var tyvärr stängt och man kunde bara gå omkring utanför och se på vattnet. Det fanns en led där man kunde följa men markeringarna försvann efter halva vägen så vi fick använda google maps för att navigera rätt. Lite för få sittplatser då de fanns en hel del folk på plats. Man bör även ta bort kopparna som ska användas till att dricka vattnet där, just med tanke på covid-19. Dumt att alla dricker från samma... Annars är det fint vatten som bör ses
Otroligt fin plats med vatten och natur.
Underbar naturupplevelse. Lättillgängligt med spångar rakt ut i urskogen. Trevligt med bord för medhavd fika och handikappvänlig toalett på parkeringen. Endast 3-4 myggbett i början på juni, säkert betydligt värre senare på sommaren.
Ingbo källor ligger som en avstickare på Upplandsleden, etappen Tärnsjö - Östa. Väl värt den avstickaren och ypperligt tillfälle att fylla på vattenflaskan med rent fint källvatten från källorna som bubblar upp från marken. Också en härlig plats att rasta en stund och njuta av den djupa naturen runt omkring källorna.
Vacker våtmark med många alternativa stigar att utforska. De flesta leder dock ingenstans så man får gå tillbaka samma väg. Klart och rent vatten som även är drickbart. Väl värt att lägga någon timme på att besöka denna plats. Alltid trevligt att hundar känns välkomna.
Fantastiskt klart vatten. Men delar av spångarna behöver rustas innan de går sönder mer.
Comment on this business

to add Ingbo Kvarn map to your website;