facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Ingelstad Idrottsklubb

Ingelstad Idrottsklubb

About

Det var nämligen 1923 som en interimsstyrelse fick i uppdrag att bilda en klubb eller förening med syfte att tillvarataga de idrottsintresserade på orten.

Story

Det var nämligen 1923 som en interimsstyrelse fick i uppdrag att bilda en klubb eller förening med syfte att tillvarataga de idrottsintresserade på orten. Första tiden ägnade vi oss huvudsakligen åt allmän idrott, som friidrott kallades då. Vid logen hade vi en länghoppsbana. Hjalmar Holmqvist var en framstående friidrottare och han och vi andra tränade senare på Sjögårdsgärdet, där vi hade längd- och höjdhoppsbana.

1930 talet:
Planfrågan var den tiden det stora problemet. Inga kommunala anslag utan man fick ställa till med fester och basarer för att få lite pengar. Spelarna fick själva hålla sig med fotbollsskor och dräkter. Fotbollsskorna kostade 18-20 kr och var försedda med stålhätta. Vi hade svarta tröjor och byxor - inte alltför glada och färggranna alltså. Vi fick in 1200 kr - något enastående. Ordförande för denna tiden var Gunnar Johansson och Albin Jonsson som delade på posten.

Address: Gamla Växjövägen, 36044 Ingelstad, Sweden
Phone: 047030259
City: Ingelstad
Zip Code: 36044



related searches: Laget
Similar places near
Träningshuset Fitness4U Träningshuset Fitness4U 1 km ägaren är en tjuv, jag rekommenderar inte, han tog bort passet utan någon information...
Ingelstad IBK Ingelstad IBK 2 km Ett hjärta är alltid rött!
Reviews
Bra ordnad cup hade kunnat va lite större servering grilla körv och hamburgare för mer kulor till klubben?
Härliga människor och bra Förening
Otroligt fantastisk och bra. Barnen hade så förfärligt kul
Kanon bra parkering
Härlig förening
Fina paddel banor
Charmig fotbollsanläggning
Comment on this business

to add Ingelstad Idrottsklubb map to your website;