facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for IOGT-NTO Vännplatsen

About

Vännplatsen är ett socialt företag och second hand med inriktning på arbetsträning för arbetslösa
Även Volontärer som önskar att göra en insats är välkomna

Story

Alkohol och andra droger är allvarliga hinder för såväl individens som för samhällets utveckling. Bruk av alkohol och andra droger kan ge upphov till beroende. Beroendet leder till en mångfald skador på kropp och själ. Detta är att betrakta som en sjukdom.

Även anhöriga skadas av beroendet, som också får sociala och ekonomiska konsekvenser. I vårt sociala arbete krävs åtgärder avseende medel, människa och miljö.

Naturligtvis är behandling och rehabilitering av missbrukare framför allt samhällets ansvar, men vi tror att IOGT-NTO har en särskild uppgift att fylla.

IOGT-NTO erbjuder behandling genom vårt behandlingscenter Dagöholm. Dagöholm fokuserar på behandling kombinerat med utbildningsinsatser.

Vi kan även erbjuda arbetsträning, till exempel vid våra förenings- och kursgårdar, och kamratstödsverksamhet vid utslussning. Kombinationen behandling–utbildning/arbetsträning–kamratstöd, tror vi gör oss unika i missbruksbehandling.
IOGT-NTO Vännplatsen är en verksamhet som erbjuder detta.

IOGT-NTO:s kamratstödverksamhet bygger på hjälp till självhjälp och tar tillvara den kraft till förändring som den enskilde individen besitter tillsammans med andra med liknande erfarenheter. IOGT-NTO kan erbjuda en helnykter frizon med ett nytt socialt kontaktnät och resurser genom vårt föreningsarbete.

Vi genomför även läger- och kolloverksamhet för barn till missbrukare. IOGT-NTO inbjuder till olika familjeverksamheter, som till exempel sportlovsläger och midsommarfirande.



"Vi är ett ASF-företag och jobbar med Second hand där människor får möjlighet att få arbeta 100% av sin egen förmåga. Här får människor och ting en andra chans."
Address: Gamla Flygplatsvägen 38, 42349 Torslanda
Phone: 0702227009
City: Torslanda
Zip Code: 42349



related searches: Iogt nto vännplatsen torslanda facebook
Similar places near
Föreningen Smith-Magenis Syndrom Föreningen Smith-Magenis Syndrom 1 km Public Page of Föreningen Smith-Magenis Syndrom in Sweden.
Pawsome Pawsome 1 km We envision a humane and compassionate community for all animals.
Ja till Torslanda kommun Ja till Torslanda kommun 2 km Besök gärna Nätverkets hemsida http://www.torslandasframtid.se
Amhult Taekwon-Do klubb Amhult Taekwon-Do klubb 2 km Seriös klubb med nya fina lokaler. Väldigt familjevänligt och passar perfekt om man v...
Bulycke Ryttarförening Bulycke Ryttarförening 2 km Väldig fin anläggning!
Bulycke Ryttarförening Ridskolan Bulycke Ryttarförening Ridskolan 2 km Väldig fin anläggning!
Hällsviks IF Hällsviks IF 3 km Mycket bra med glass
Sillvik - IOGT-NTO:s sommarhem Sillvik - IOGT-NTO:s sommarhem 4 km Fantastisk miljö och natur! Lite avsides men smal väg fram. Vandrarhemstandard och he...
Reviews
Får varken ett välkomnade leende eller ett hej när man kommer in. De bara blänger, höga priser Ta hand om era kunder även om det är trändigt med secondhand idag
Ett helt överväldigande fantastiskt ställe! Ögongodis över allt med ett underbart utbud i allt från husgeråd, möbler, textil och kläder till sportutrustning, böcker och leksaker. Riktigt mysigt bemötande också. En skatt!
Fick ett hemskt bemötande från kassören. Förskräcklig attityd när jag tänkte skänka varor. Återkommer aldrig och rekommenderar absolut INTE.
Bra och varierat utbud till vettiga priser. Jag har köpt mycket både till mig själv och mina barn som flyttat hemifrån. En second hand affär byggd på generositet!
Mycket att titta på och ev köpa men alldeles för dyrt för att känna att man fyndat på en loppis, tyvärr.
Finns en del att kolla på. Säkert bra för en student el nyutflyttad yngre med låg inkomst som behöver köpa nytt till hemmet. Däremot är det inte ett ställe man kan fynda på. Var superstökigt i äldre lokalen men nu är det mer normalt i nya för en 2nd hand butik men fortf trångt. Hit åker man om man tröttnat på dem andra stora 2nd hand butikerna i stan i hop om att hitta något intr....men som sagt inget av värde/märke finns här.
Perfekt ställe om man gillatvsecond hand, hör finns allt leksaker, böcker, kläder, möbler, husgeråd, smycken mm.
Fantastiskt trevlig personal...mysiga lokaler! Kanon
Trevlig och hjälpsam personal bra sortering till bra priser. Fler borde återanvända gamla saker.
Mycket roliga, prisvärda saker. Lite avsides och svårt att ta sig till och lite små lokaler för att få bra översikt på vad som finns
Comment on this business

to add IOGT-NTO Vännplatsen map to your website;