facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Islandsbergs Huvud

Address: 451 79 Grundsund
City: Grundsund
Zip Code: 451 79



related searches: Islandsbergs huvud map, Fyrberget Skaftö, Grötlunken Rågårdsvik, Gröderhamn Skaftö, Korpelia, Skaftö karta, Vandring Skaftö
Reviews
Verkligen vackert. Mycket trevlig vandring dit ut.
Mycket häftig plats. Lätt att gå och hitta.
Fantastiskt ställe att besöka, väldigt utsatt för väder och vind! Ta med fika!
Ett måste när man är på Skaftö. Härlig utsikt. Passar skitbra med en kall öl.
Så vackert! Så utsatt!Rekommenderade aktiviteterPromenad, Vandring, Löpning, Cykling
Islandsberg är ett fyrhus längst ut på udden söder om Grundsund, men naturen bjuder på så mycket mer. Promenera/vandra hit, börja vid 58.211052, 11.430977. Jag gjorde det förra sommaren, och jag minns inte riktigt hur lång tid det tog, mer än att det tog längre tid än jag gissat, men säg ca 1 h ena vägen. Underlaget är först grusväg, som blir till stig i skog, som blir till stig på berg, som allra sista biten blir till stora stenar att kliva på. På toppen blåser det ofta mycket, och utsikten är slående, 360 grader om. Rekommenderas för den något friluftige eller sportige eller bara inte särskilt ohurtige, dagar då det inte blåser alltför mycket eller större regnmoln drar sig in!
Inte helt lätt att ta sig hit, men värt varje steg!!
Underbart och rogivande, hänförande utsikt! Man kommer sällan aldrig ner till själva gamla fyren/huset, då en stor grind av järn håller besökare ute. Troligen rädda för skadegörelse eller liknade. Det är som Örnnästet; en väg ner och en väg upp samt höga klippor och djupa skrevor vilket gör det helt omöjligt att komma ner utan att grinden är öppen.
Bohusläns vackraste utkik! Väl värt sin promenad ut på islandsberg, bra parkering uppevid Stora vägen ovan förskolan.
Fin vy! Vad ska man mer skriva?
Comment on this business

to add Islandsbergs Huvud map to your website;