facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Jackan.com

Jackan.com

About

Vi säljer modejackor via ehandel.
031-937100

Vi tar oss rätten att modifiera och ändra eller radera inlägg som inte motsvarar vår Sociala Media Policy

Story

E-handelssidan jackan.com öppnade den 8 mars 2012, och är under ständig förändring och uppdatering.

Jackan.com är ett e-handelsföretag, och har ingen fysisk butik.

Bakom e-handelssidan står företaget Jackan Skandinavien AB, som ägs av Maria, Patric & Anders Hedin.

Företaget har sitt säte i Göteborgsområdet.

Jackan.com och dess logotyp är ett registrerat varumärke.

Jackan Skandianvien AB – Social Media Policy
Nedan kallad Jackan AB.

Vi tar oss rätten att modefiera och ändra eller radera inlägg som inte motsvarar vår Sociala Media Policy.

Bakgrund
Nya internetbaserade kommunikationsformer skapar nya möjligheter för både privatpersoner, företag och organisationer. Många av Jackan AB anställda använder dagligen verktyg som Facebook, LinkedIn, Twitter och YouTube för att kommunicera med sina nätverk både privat och yrkesmässigt. Rätt använt ger dessa och andra liknande verktyg en bra möjlighet för oss på Jackan AB att marknadsföra oss, bygga vårt varumärke och engagera oss i givande konversationer med kunder, leverantörer, partners och andra intressenter.
Tillgång till kraftfulla kommunikationsverktyg innebär också vissa risker. En förflugen kommentar i affekt, eller ett ogenomtänkt uttalande som tidigare bara hade nått ett fåtal kan nu helt plötsligt med vindens hastighet spridas över världen och nå en jättepublik. Ryckt ur sitt sammanhang kan det som sagts dessutom feltolkas och i de allra flesta fall finns det ingen möjlighet att stoppa spridningen. Det är lätt att hitta exempel där enskilda individers kommunikation har lett till stor skada för företag och organisationer. Exempel finns också på anställda som blivit avskedade efter att ha använt sociala media på ett sätt som uppfattas som illojalt av arbetsgivaren.
Med dessa faror i beaktande är det givetvis förklarligt om många företag väljer att begränsa anställdas möjligheter att kommunicera i sociala media, och strävar efter att styra kommunikationen via ett fåtal speciellt utbildade personer. Samtidigt är det förståligt om många anställda väljer tystnad före kommunikation om de är osäkra på vad de får säga, och om de tror sig riskera repressalier.

På Jackan AB vill vi inte göra sådana begräsningar utan vill i stället bejaka våra anställdas möjligheter att aktivt ta del av nätverk av betydelse för deras yrkesmässiga och privata liv. Vi tror att en sådan inställning leder till många positiva effekter för Jackan AB. Sociala medier är en ständigt pågående dialog. När våra anställda deltar och bidrar med sin kunskap, sina erfarenheter och sin entusiasm ger det många positiva effekter för Jackan AB. Exempelvis så blir det enkelt för våra kunder att etablera en dialog med oss med hjälp av verktyg de är vana att använda. Och när omgivningen pratar om Jackan AB är det viktigt att vi är många lyssnare som kan fånga upp kommentarerna och delta i dialogen. Även om det är negativa kommentarer vill vi hellre att man pratar med oss än om oss. Det ger oss chansen att ge vår syn på saken och lära av våra misstag.
Denna policy har skrivits för att vara en hjälp för våra anställda så att de kan använda sociala medier på ett positivt sätt och undvika de värsta fallgroparna. I första hand handlar den om den yrkesmässiga användningen av sociala media, men även vid privat användning av sociala media tror vi att många anställda kan ha nytta av att följa samma riktlinjer.

Vad är social media?
Sociala media har kommit att etablera sig som ett samlande begrepp för internetbaserad kommunikation där användarna själva genererar innehåll och kommentarer till innehåll i en interaktiv dialog. Några exempel är bloggar, diskussionsforum, wikier, sociala nätverk med mera. Då det oftast handlar om snabb, enkel och billig kommunikation så kan sociala media vara ett mycket effektivt sätt för företag att kommunicera med kunder och andra intressenter. Då räckvidden för de mest framträdande sociala medierna är mycket stor så kan marknadsföring i sociala medier i många fall vara en konkurrent eller åtminstone ett viktigt komplement till traditionell marknadsföring. Några av mest intressanta sociala medierna är:

Facebook: Facebook är ett social nätverk som grundades 2004 av Mark Zuckerberg som då var student på universitetet Harvard. Från början vände Facebook sig endast till studenter på Harvard, men snart spred det sig till andra universitet och numera är det öppet för alla över 13 år. Facebook finns på mer än 70 olika språk och i mars 2010 hade Facebook över 400 miljoner användare varav över 100 miljoner är mobila användare. I Sverige finns det knappt 3 miljoner användare så i stort sett var tredje svensk är medlem. Hälften av användarna loggar in varje dag och den genomsnittliga användaren har 130 vänner på Facebook. Vänner kan se varandras statusuppdateringar, foton och skriva kommentarer till varandra med mera. Företag kan ha Fansidor där andra kan följa uppdateringar som företaget gör.
Jackan AB andvänder Facebook som en inspirationssida för de som är intresserade av företaget och de produkter som vi säljer och tillverkar.

Twitter: Twitter är en så kallad mikroblogg vilket innebär att användarna gör korta statusuppdateringar i form av så kallade tweets, som är max 140 tecken långa inlägg. Användare kan följa varandra och Tweets som postas av en viss användare visas i nyhetsflödet hos alla dennes följare. Den som läser något intressant kan göra en så kallad ReTweet vilket innebär en återpostning av någon annans Tweet fast med spridning i återpostarens nätverk. Det kan ge en lavinartad, eller s.k. viral, spridningseffekt av intressanta Tweets. Twitter lanserades 2006 och har haft en explosiv tillväxt till ca 75 miljoner användare i januari 2010. 2007 gjordes ca 5000 tweets per dag och i mars 2010 har takten ökat till ca 50 miljoner tweets per dag. De allra flesta låter sina tweets vara öppna att läsa för alla vilket gör att det går att söka på tweets som innehåller vissa nyckelord. För många företag kan detta ge en bra uppskattning om hur mycket deras varumärken och produkter diskuteras, exempelvis i anslutning till en kampanj. Genom att det är möjligt att skriva program som har åtkomst till informationen i Twitter så finns det också en uppsjö av analysverktyg som kan analysera innehållet i tweets, exempelvis för att jämföra antalet positiva och negativa omnämnanden av ett visst företag. Genom att Tweets är mycket korta och liknar SMS så är det enkelt att göra Tweets från mobiltelefoner och en mycket stor andel av användarna twittrar när de är på resande fot. Detta kan i många fall ge en stor aktualitet och puls till det som twittras om. Genom att tekniken är förhållandevis enkel har den också i många fall använts från vittnesrapportering från katastrofsituationer där annan teknik inte fungerat. Många traditionella medier har därför börjat använda Twitter som en kompletterande nyhetskälla.
Jackan AB använder Twitter som ett komunikationsverktyg för de som är intresserade av företaget och de produkter vi säljer och tillverkar.

YouTube: På YouTube kan användarna ladda upp, dela med sig av och titta på videoklipp. YouTube grundades 2005 och köptes 2006 av Google. Det krävs inget medlemskap för att titta på videoklipp men för att ladda upp måste man vara registrerad användare. Mycket av materialet laddas upp av privatpersoner men även mediaföretag som CBS och BBC bidrar med material. Många företag har också egna kanaler där man laddar upp videomaterial av olika slag. Reklamfilmer, undervisningsmaterial och videobloggar är exempel på vanliga typer av material. Alla videos på YouTube är sökbara och YouTube är världens näst största sökmotor efter Google. Genom att användarna själva väljer vad de skall titta på så krävs det att reklamfilmer som publiceras på YouTube är intressanta och engagerade. Roliga och engagerande filmer kan spridas viralt genom att användare tipsar varandra om dem exempelvis via Facebook och Twitter.
Jackan AB använder Youtube som ett komunikationsverktyg för de som är intresserade av företaget och de produkter vi säljer och tillverkar.

Bloggar:Bloggar är en form av samlade kommentarer och betraktelser i kronologisk ordning, oftast från en individ eller ett företag. Vissa bloggar har karaktären av en offentlig dagbok medan andra har en viss ämnesinriktning. På de flesta bloggar finns det också möjligheter för läsaren att kommentera och därmed interagera med bloggförfattaren. Många högre chefer har egna bloggar och ser detta som ett bra sätt att få en direktkontakt med företagets kunder och andra intressenter. Genom att stilnivån i bloggar vanligtvis är relativt avslappnad och informell så är det ofta en lägre tröskel för att börja blogga än att producera andra former av offentlig skriven information.
Jackan AB använder bloggar som ett komunikationsverktyg för de som är intresserade av företaget och de produkter vi säljer och tillverkar.

Social Media Policy
När du deltar i konversationer via sociala media finns vissa grundregler som du bör följa. På Jackan AB ser vi framförallt dessa nio punkter som viktiga ledstjärnor:
• Transparens och tydlighet
• Bidra med kompetens
• Ärlighet och ansvarstagande
• Artighet och gott omdöme
• Respekt för andra
• Skydd för affärshemligheter
• Respekt för upphovsrätt
• Varsamhet med resurser
• Samarbete med IT
Var transparent och tydlig
Uttalar du dig i egenskap av anställd hos Jackan AB skall du alltid vara noga med att berätta vem du är och var du jobbar. Redovisa alltid egna särintressen med anknytning till ämnet. Även om du kommenterar frågor som rör Jackan AB men ger dina privata reflektioner så är det viktigt att du ändå är öppen med var du arbetar. Komplettera i sådana fall ditt inlägg med en text som säger: ”De åsikter och synpunkter som redovisas här är mina egna och delas inte nödvändigtvis av min arbetsgivare, Jackan AB”.
Vid marknadsaktiviteter där Jackan AB på något sätt sponsrar exempelvis bloggare med syftet att dessa skall skriva om Jackan AB skall sådan sponsring alltid redovisas öppet. Sträva alltid efter att ge så komplett information som möjligt i profilbeskrivningar för sociala nätverk. För officiella konton skall det alltid finnas kopplat en e-post adress på Jackan AB domän. Detta ger möjlighet för andra att kontrollera att det verkligen är vi som är avsändaren.

Bidra med din kompetens.
Skriv inlägg och bidra till dialogen inom dina egna specialområden. Kunder och partners har rätt att förvänta sig att Jackan AB inlägg och kommentarer håller hög kvalitet. Kunskapsnivån inom olika forum kan variera högst avsevärt och det är viktigt att du är väl bekant med de forum där du uttalar dig. Tycker du att ett inlägg bör besvaras men känner tveksamhet angående forumet, eller din kompetens inom området. I så fall bör du överväga att i stället tipsa någon av företagets specialister inom området och låta dem besvara inlägget i stället.
Jackan AB ser gärna att kontakt tas via e-post om något eller någon utsätts för felaktig eller oansvarigt beteende på vår sida. Skicka epost till [email protected]

Var ärlig och ansvarstagande
Undanhåll inte information, men lova inte mer än du kan hålla. Gör aldrig några andra utfästelser om framtida resultat, kommande produkter och liknande än vad som är Jackan AB officiella linje. Har du gjort ett misstag och lämnat felaktig information så erkänn detta och rätta det omedelbart. Sociala medier ger dig närmast oändliga möjligheter att uttrycka dina synpunkter. Med dessa möjligheter följer också ett ansvar för vad som sägs. Ärlighet och ansvarstagande skapar förtroende både för dig själv och för Jackan AB.

Visa artighet och gott omdöme
Var alltid vänlig och artig. Kortfattad skriftlig information av den typ som det ofta handlar om inom social media kan ibland uppfattas som mycket hårdare av mottagaren än vad sändaren avsåg. Detta gäller i synnerhet i diskussioner där parterna har vitt skilda uppfattningar. Även om du uppfattar det som om någon har skrivit ett mycket negativt och felaktigt inlägg om Jackan AB så undvik alltid att trappa upp en konflikt. Håll dig lugn, förklara din ståndpunkt så sakligt som möjligt och undvik pajkastning. Använd ett vårdat språk och undvik svordomar och annan jargong som kan väcka anstöt. Använd aldrig en nedlåtande ton om andra och tala inte illa om konkurrenter. Beakta också att även om ditt svar är riktat till en viss person så är chansen stor att det även kommer att läsas av många andra, exempelvis konkurrenter, tidigare anställda och kunder. Att tänka en extra gång innan du postar ett inlägg och använda sunt förnuft gör att du ger ett sansat och vederhäftigt intryck.

Respektera andras rätt att uttrycka sig
Yttrandefriheten är en grundläggande rättighet i ett demokratiskt samhälle. Det innebär att var och en är i sin fulla rätt att ge uttryck för både positiva och negativa synpunkter på Jackan AB. Vår uppfattning är att alla som har ett sådant engagemang om Jackan AB att de vill använda sin tid till att skriva om oss på sociala nätverk är personer som vi vill ha en dialog med. Att andra talar om Jackan AB och våra varumärken är en realitet som vi måste förhålla oss till. Vi kan inte kontrollera denna kommunikation med vi kan delta och ge vår syn, rätta direkta felaktigheter och lära oss av misstag. Som anställd är det därför viktigt att du använder ditt nätverk för att hitta dem som talar om oss, följer dem och gör dem till dina vänner/följare.

Skydda affärshemligheter
Lämna aldrig ut konfidentiell information om pågående affärer, kunder, anställda med mera. När det gäller andras spekulationer kring Jackan AB affärshemligheter är det oftast bäst att inte svara alls. Dementerar du påståenden vid ett tillfälle och inte vill svara vid ett annat så kommer slutsatsen från åhörarna vara att spekulationen stämmer i det andra fallet. Fråga alltid andra personer om tillåtelse innan du skriver något om dem. Beakta också risken med att lämna ut mycket personlig information då sådana kunskaper i fel händer kan ge underlag för intrångsförsök och andra attacker.

Respektera upphovsrätten.
Jackan AB officiella logotyper och varumärken får endast användas för godkända ändamål. Det är inte tillåtet att använda Jackan AB logotyp som privat profilbild eller på en blogg som är din privata. Använd aldrig andras material utan tillåtelse och var noga med att ange källor och följa de upphovsrättsliga regler som gäller för olika publikationer. Använd gärna externa länkar för att peka på dina källor, men var noga med att kontrollera vem du länkar till och visa tydligt att det är en extern länk. Var medveten om att en länk kan uppfattas som om Jackan AB rekommenderar en viss leverantör. Det finns också risk att den plats du länkar till ändrar sitt innehåll till något som Jackan AB inte vill förknippas med. Var därför källkritisk och länka endast till platser som drivs av seriösa ägare.

Var varsam med Jackan AB resurser.
Möjligheten att vara ständigt uppkopplad gör att gränsen mellan privatlivet och arbetslivet i många fall är oskarp. Många anställda passar på att kontrollera sin e-post hemifrån, och får ibland privat e-post till företaget. Vissa passar också på att kolla sin Facebook eller Twitter på jobbet. Delar av nyhetsflödet på dessa tjänster kan vara av privat karaktär medans annat är av professionellt intresse. För många går det därför inte att dra en skarp gräns mellan privat och yrkesmässig användning av social media. Dock bör privat användning av sociala media på arbetstid begränsas till ett absolut minimum. Men på samma sätt som det är tillåtet att sköta privata bankärenden på jobbets dator under exempelvis en fikarast så är också begränsad privat användning av social media acceptabelt.

Samarbeta med experter inom IT och säkerhet.
Sociala medier är ett snabbt och effektivt redskap för att sprida information. Tyvärr är det också ett snabbt och effektivt sätt att sprida oönskad information som trojaner, virus och annan skadlig programvara. För att minska sådana risker använder vi på Jackan AB ett antal olika tekniska lösningar som brandväggar, virusskydd med mera. I vissa fall kan dessa säkerhetsmått begränsa möjligheten för åtkomst till sociala medier. Försök aldrig kringgå sådana begränsningar utan inled vid behov en diskussion med IT-avdelningen och vår säkerhetsansvarige så att de kan undersöka möjligheterna att på ett säkert sätt skapa tillgång till de resurser du vill nå.

Ansvarig utgivare på Jackan AB är Anders Hedin.

Källa till denna Social Media Policy är hämtad från:
Peter Baeza
InfoAction AB
[email protected]
www.infoaction.se
@peterbaeza
[email protected]



"VÅR VISION:”Att erbjuda störst utbud av jackor via distanshandel till konsument”E-handelssidan öppnade den 8 mars 2012, och är under ständig förändring och uppdatering. Jackan är ett e-handelsföretag, och har ingen fysisk butik.Bakom e-handelssidan står företaget Jackan Skandinavien AB, org nr: 556855-1690, som ägs av Maria Hedin, Patric Hedin & Anders Hedin.Företaget har sitt säte i Billdal i södra göteborgsområdet. Jackan och dess logotyp är ett registrerat varumärke.VÅR POLICY:"Det finns bara en chef. Kunden. Och den kan avskeda alla i företaget från ordföranden och ner,helt enkelt genom att spendera sina pengar någon annanstans.""
Address: Uggledalsvägen 15, 42740 Billdal
Phone: 031 93 71 00
City: Billdal
Zip Code: 42740



related searches: Jackan com billdal skandinavien
Reviews
Det är ganska otydligt hur man ska göra return på sidan
Snabb leverans. Fanatisk kundservice med kunden i fokus! Jag kan inte nog rekommendera Jackan när det är dags för moderiktiga jackor, tröjor mm.
Fantastisk butik Fantastisk butik, schysst och stilenlig. Du kan se eleganta samlingar av olika kategorier. kvaliterena är oklanderliga, Priserna är rimliga med generösa rabatter. Definitivt fortsätter att handla från butiken.
Jättebra sida
Översatt av Google Perfekt service och proffsigt. Högt rekommenderad Original Perfect service and professional. Highly recommended
Comment on this business

to add Jackan.com map to your website;