facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for JAGS Museum

About

JAGS Museum ï Segerstad på Öland vårdar och ställer ut träsnidaren Gustaf Jons alster. Stiftelsen inbjuder även andra konstnärer att ställa ut i museet.

Story

Johan August Gustafsson alias JAGS, 1852-1932, har skapat folklore och folkkonst likt Döderhultaren från Småland och Lim-Johan från Hälsningland, men med en speciall karaktär från Ölands alvar och karga kustland. Drömmen var hans verklighet och det är inte konstigt att hans samtid betraktade de färgsprakande träskulpturerna och tavlorna med stor förundran.

Address: Segerstad 118 Segerstad, Öland, 38664 Mörbylånga
Phone: +46705536583
City: Mörbylånga
Zip Code: 38664



related searches: Jags museum artworks
Similar places near
Ölands Idrottskrets Ölands Idrottskrets 34 km Ölands Idrottskrets bildades 1937 och är en sammanslutning av idrottsföreningar på Öl...
Reviews
Interessanta historier om en ölänning ute på vischan för att tala klartext. Bonden som inte ville driva sin gård och som samlade drivved för att snida allt möjligt. Många föremål som man nog aldrig skulle veta var man skulle ställa i sitt hem.
Trevlig guide som kunde berätta lite roliga historier om J.G.S;
Det här är ett litet intressant specialmuseum. Påminner om Döderhultarns museum i Osksrshamn. JAGS museet är värt att besöka om man lär förbi och 40 kr inträde är prisvärt.
Litet trevligt museum med bra guidad tur.
Översatt av Google 40 kr i entré, hum, hum Original 40 kr i entré, hum, hum
Översatt av Google Ok Original Ok
Comment on this business

to add JAGS Museum map to your website;