facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Jennys Häst Hälsa

Jennys Häst Hälsa

About

Här kan ni följa mej i min utbildning och boka tid för elevbehandlingar i bla. Akupunktur och mjuk manupulation!
För ett ekipage och häst i balans!

Story

År 2016 startade jag min utbildning för att komma närmare min dröm att bli en av landets bästa Hästterapeuter som diplomerad Equine Optimizer.

Utbildningen är 3 år och räknas som heltid. Jag utbildas i TCM-Akupunktur, västerländsk akupunktur och örtmedicinens fantastiska och naturliga verkan för ett friskare och sundare liv och också en snabbare läkningsprocess. Dessutom ingår Avancerad Manuell Terapi i syfte att återställa fri rörlighet i leder med manipuleringsfria tekniker från osteopatin och dornterapin och vissa kiropraktiska tekniker.

Utbildningen leds av mina fantastiska lärare Mia och Daniel Kleen, på Alternative Health Works.
De kommer stå vid min sida under kommande år och behandlingar för stöd och coachning, för att en dag bli lika bra som dom.

Vi är ett härligt gäng som går utbildningen. Vi har nyligen börjat vår praktik, med handledning av våra mentorer/lärare. Syftet med praktiken är att skaffa sig erfarenhet av flera olika typer av hästar och individer, träna på att analysera, planera, behandla osv.
innan vi blir godkända så ska vi ha genomfört 280-300 behandlingar och ännu fler analyser.
Nu är vi i början av det! :)
För att utvecklas och bli bättre terapeut, välkomnar jag alla hästar av olika slag för mer erfarenhet att ta med mej!
För mer info, gå gärna in o läs på: http://alternativehealthworks.com/elevbehandlingar/

Under utbildningen kommer jag erbjuda behandlingar till ett rabatterat pris, (av ordinarie pris mellan 1300-1500kr. Beroende på vart man bor.) Rabatten kommer att ändras under utbildningens gång, efter kunskapsgrad.
Jag behandlar enbart sådant jag känner mej säker på och kan. Stöter vi på något fall där jag inte har kunskapen med mej, tar jag inget betalt. Och vi kan istället boka en ny tid tillsammans med mina mentorer.
Håll utkik efter fler erbjudanden!

Kursen innefattar
Anatomi, fysiologi. Läran om vävnader. organ, organsystem, skelett, muskler, leder, nerver.
Patologi, som innefattar grundläggande sjukdomslära om hästens vanligaste sjukdomar.
Näringslära, som innefattar grundläggande kunskaper i hästens utfodring och näringsbehov.
Etologi, som innefattar grundläggande kunskaper i hästens beteende.
Manuell medicin, som innefattar en gedigen förståelse och teoretisk och praktisk kunskap för kroppens symmetri och rörlighet.
Akupunktur, som innefattar en gedigen och teoretisk och praktisk kunskap för den kinesiska medicinen och särskild akupunktur.
Örter, som innefattar grundläggande kunskaper i örtmedicin.
Kursen innefattar journalföring och tystnadsplikt.
Under hela utbildningen, tar vi del av olika föreläsare från olika disipliner och yrken, för ett ökat samarbete och förståelse för varandra, som gynnar våra hästars hälsa och utveckling.

Lite om mej:
Jag heter Jenny Engström.
Under större delen av mitt liv levt med hästar vid min sida, på olika sätt.
Jag har provat på de flesta dicipliner som, dressyr, hoppning, Islänningar, travhästar, och många utav westerns olika grenar.
Idag bor jag med min familj på en gård i Äspered, strax utanför Borås, med min sambo, tre barn och åtta hästar.
Jag och min sambo brinner för westernridningen. Vi har påbörjat egen uppfödning för de vackra Quarterhästarna, och har två avelsston på gården, som vi tillsammans med kommer att arbeta för att ta fram nya avkommor man kan sikta med stjärnorna med!!
Inte nog med det, så åker vi på hopptävlingar och träningar med min dotter som brinner för just, hoppningen. :)

Jag brinner för hästarna, och att kunna hjälpa till både med läkning, rehabilitering och framför allt det viktiga underhållande arbetet för att hålla hästen stark och frisk, för att få de bästa förutsättningarna att hålla för ett långt och friskt liv. Att kunna prestera det bästa på tävlingsbanorna med optimal rörelseförmåga!
Tillsammans jobbar vi för ett starkt och sunt hästliv, och ett ekipage i balans med varandra.

Välkommen att höra av dej, och boka din tid med mej! <3



"Vi är en multidiciplinär mottagning med kvalificerade terapeuteroch ett brett kompletterande utbud.Vi har yoga, Qigong och andra intressanta och kurser och workshops för både privatpersoner och företag i våra fina lokaler."
Address: SÄGGRYD 18, 516 92 Borås
Phone: 0707283452
City: Borås
Zip Code: 516 92


Similar places near
Sauna Center Sauna Center 6 km Allt inom Bastu och Bastubadande !! Vi samlar kunskap och produkter till "heta" pris...
Psykolog Martina Datavs AB Psykolog Martina Datavs AB 14 km Psykolog Martina Datavs AB erbjuder handledning och utbildning i Dialektisk beteendet...
Närhälsan Närhälsan 14 km
Närhälsan Närhälsan 15 km Jag har fått väldigt bra hjälp och känner mig trygg med läkarna som finns där.
Livskraft med Energier givna från Hjärtat Livskraft med Energier givna från Hjärtat 15 km Japansk healing som hjälper mot onda ställen i kroppen, sömnsvårigheter, depressioner...
Careliv Careliv 15 km Careliv erbjuder tjänster för alla kunder i Borås stad. Vi är ett proffessionellt för...
Din Frihet Din Frihet 15 km Din Livscoach Hanna Lopez i Borås Coaching på plats i Borås eller via telefon: Boka...
Naprapat Niklas Lidslot Naprapat Niklas Lidslot 15 km Otroligt bra service, trevlig personal och fantastiskt bemötande. Rekommenderas varmt...
Healing-hyddan Healing-hyddan 15 km Johanna Martinsson, herbalist och medium. Robin Gherghetta, svampätare och datortroll...
Citypraktiken Borås Citypraktiken Borås 15 km Helt klart bästa stället. Avslappnad atmosfär och väldigt proffsig och trevlig person...
Allékliniken Sleipner Allékliniken Sleipner 16 km Personalen på Sleipner vårdcentralen är helt underbara! Det märks att personalen verk...
Massagehälsan Massagehälsan 16 km Går hos Emelie. Så otroligt duktig och jag vägrar numera gå till nån annan Har dålig ...
Leva sockerfritt Leva sockerfritt 16 km Den här sidan är till för alla som vill äta renare mat. Den är anpassad för att passa...
Relief, nikotinfri med laserterapi - Borås Relief, nikotinfri med laserterapi - Borås 16 km Relief hjälper dig bli nikotinfri med laserterapi. Den sköna behandlingen tar 90 min ...
Fru Skoglunds massage och Aloevera butik Fru Skoglunds massage och Aloevera butik 16 km Alltid den bästa servicen och Johnny och Helen alltid lika trevliga
Mahris Friskvård&hälsa Mahris Friskvård&hälsa 16 km Har alltid fått superbra omtanke hos Mahri. Så har man något man behöver eller vill g...
Borås Hälsostudio Borås Hälsostudio 16 km Fantastiskt skön masssage! Hasse träffade rätt där man behöver och var väldigt trevli...
Stiftelsen Svenska Blå Stjärnans djursjukhus i Borås Stiftelsen Svenska Blå Stjärnans djursjukhus... 17 km Lika hjälpsamma som vanligt. Boss fick den akuta hjälp han behövde just då.
Reviews
90 minuters fantastisk kombinations behandling. Man hinner koppla av under tiden och man får reda på intressanta saker om sin egen kropp under behandlingen. Glad att jag satsade mina friskvård pengar just på detta. Mina besvär i nacken är nästan borta och det känns gott i hela kroppen. Ser fram emot min andra behandling.
Valde att gå till Mattias pga av återkommande sträckningar/ryggskott i ländryggen när jag körde marklyft, precis somm jag själv misstänkte så hade jag en rotation,som orsakade mina problem. Blev helt bra i ryggen efter 4 besök, nu drar jag marklyft utan några känningar alls. På köpet försvann mina nattliga domningar i fingrarna tack vare att Mattias hittade förträngningar i nacken. Om jag får problem igen så finns inget annat alternativ, har testat flera olika kiropraktorer som abolut är duktiga men detta är på en högre nivå.
Har gått hos Mattias ett bra tag, och kommer aldrig välja någon annan. Lyhörd, otroligt duktig och trevligt bemötande. Man får verkligen den hjälp man behöver. Rekommenderar starkt! Mysig lokal, rent och fräscht. Högsta betyg!
Jag är så lycklig över att ha hittat Ann-Marie Augustsson som verkligen står för helheten. Hon har en känsla för vad jag behöver och vi har en fin dialog om min kropp. Hon lär mig något om min kropp varje gång! Jag har provat massage, lymfdränagemadsage och akupunktur.
Fantastisk upplevelse med en lymfmassage hos Marie Lövsenger! Total avkoppling och så skönt för kroppen - rekommenderas starkt! Marie är så professionell och man känner sig alltid så väl omhändertagen efter en behandling.
Fick åtgärdat min onda axel mha Marie Lövsengers reflexologibehandling! Fantastisk proffsig som kan sin sak. Kan varmt rekommendera Marie. Bra på att lyssna och hitta vad som behöver åtgärdas! Välkomnande atmosfär och avslappnande bra musik under behandlingen!
Nu var det dags för massage och valde då att testa på regndroppsmassage hos Marie och det var helt fantastiskt. Jätteavslappnande och Marie var otroligt kunnig och lugn. Rekommenderar detta varmt och jag kommer definitivt boka om på nytt
Rekommenderar varmt att prova reflexologi hos Marie. Hon är fantastisk och ger individanpassad behandling utifrån dina behov. Jag har fått mycket hjälp med bland annat min värk.
Comment on this business

to add Jennys Häst Hälsa map to your website;