facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kalmar centralstation

Story

Kalmar centralstation, officiellt kallad Kalmar C är en järnvägsstation i Kalmar i Kalmar län i östra Småland. Stationen är Kalmars enda järnvägsstation och utgör navet för tågtrafiken i Kalmar län.TrafikStationen trafikeras av Öresundståg till Köpenhamn, SJ till Göteborg och. Kalmar är även slutstation för Stångådalsbanan och trafikeras av Kustpilen till/från Linköping.KapacitetJärnvägsstationen är en säckstation d.v.s samtliga tåg vänder när de ankommer stationen. Stationen har två plattformar. En av dessa, vid spår 1, har direkt anknytning i samma plan till Kalmar Länstrafiks bussterminal som är placerad bredvid Kalmars C. Stationen har tre tågspår där spår 1 och 2 delas upp i A och B, totalt fem avgångsspår för resande. Vid sidan om avgångsspåren finns en mindre rangerbangård med manuella klotväxlar för uppställning av tåg och rundgång av lok. En bit utanför stationen fast inom samma driftplats finns två godsbangårdar - Kalmar södra respektive norra. Stationens ställverk manövreras av en fjärrtågklarerare i Malmö.

Address: Kalmar (Kalmar)
City: Kalmar



related searches: Kalmar Centralstation öppettider, KLT
Similar places near
Krusenstiernska gården Krusenstiernska gården 727 meter Vacker trädgård fina fikabröd hembakt hemgjord saft gott kaffe och teater vissa kväll...
Fredriksskans idrottsplats Fredriksskans idrottsplats 843 meter Tänk vilken samlingsplats där friidrott och fotboll spelade en stor roll för kvartere...
Reviews
Kalmar central är centralpunkten i Kalmar för resor från och till Kalmar med tåg & buss och tittade man utefter Södra Långgatan såg man även förr i tiden flanörer och cyklister samt bilister i kvarteret.
Super bra ställe
Bŕa service men dåliga öppettider
Soligt och mysigt runt Centralstationen
Bra station med många avgå åt alla håll både med buss och tåg
Bra runt omkring att fika och äta.
Gammal station med lite parkeringsproblem.
Kalmar C är en mycket trevlig järnvägsstation. Här samlas alla anslutningar för buss och tågtrafik. Järnvägsstationen ligger nära till stan och är utrustad med café, kiosk och en väntsal.
Nostalgi sedan. Barndomen
Comment on this business

to add Kalmar centralstation map to your website;