facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Karlskrona HK Dam

About

KHK damlag startade 14 september 2008. Se mer https://www.svenskalag.se/khkdam/sida/38864/om-khk-dam


2018-2019 Serievinst Div 1 Syd och Kvalspel mot SDHL.
2017-2018 Tredje placering i Div 1 Syd
2016-2017 Andra placering i Div 1 Syd
2015-2016 Tredje pla

Story

Det är vi som är KHK!
Vi har kul med mycket SKRATT och god kamratskap. Hockey är världens roligaste idrott för den är komplex där du får allsidig träning och utmanande matcher. Damhockey är
rent och öppet spel med spänning och underhållning.
Vi har bestämt oss att ta hockeyn till nästa nivå, HAR DU?
I så fall tar du kontakt med oss för vi skall framåt och uppåt!
Klubben uttrycker det i vår vision; Damverksamheten ska finnas i högsta serien, (2015/16 utvecklas juniorlag för att brygga gapet mellan Dam och Flicklag). Vidare ska ungdoms-och damverksamhetens krav belysas utifrån såväl bredd-¬ som elitperspektiv.
Vi har då från 2015 ett koncept som vänder sig till alla nivåer; Damlag som satsar mot toppen, Damjuniorlag som utvecklar damlagsspelare ihop med de som vill spela mer för motion och de yngsta i Flicklaget. Tveka inte att prova på världens roligaste idrott i en av
hockeysveriges intressantaste föreningar eller stödja verksamheten på det sätt du önskar,
kontakta [email protected]
Vi strävar uppåt och satsar alltid på nästa nivå. Uppåt i resultat och framåt med att bedriva en bred verksamhet för att vara öppen för alla som vill delta i träning, matchlaget, eller stödja laget som ledare eller volontär i allt vi gör. Det är en helhet som skall fungera och vi vet hur.
Blekinge Tekniska Högskola BTH driver från 2015 Idrottsakademin som är lämpligt för den som vill studera på Universitet/Högskola och kombinera det med hockey. Vidare har vi lokalt hockeygymnasium som pågått sedan 2011, finns intresse för studier så kontakta [email protected].

KHK har från 2009 varit ca 40 aktiva tjejer/damer i ålder 13-41 år. Sedan säsongen 2012-2013 spelar KHK Dam A-lag i Div 1 Syd som är nästhögsta serien i Sverige, då truppen medger så matchas även ett andra lag eller flicklag. Stommen i laget utgörs av åldern 13-17 år vilket är mycket positivt med tanke på att vi bygger för framtiden. Från 2014-2015 har anatalet vuxit till 60 aktiva där det främst är flicklaget som ökat i antal. Att på så kort tid få fram så pass många spelare som satsar på ishockey är i sig fantastiskt. Upptagsområdet är främst Karlskronaområdet men det fungerar bra med pendlande spelare på dryga 10 mils avstånd.
I laget finns några från andra delar av landet som studerar, jobbar eller trivs med att pendla för att spela i detta härliga gäng.
Karlskrona erbjuder bra studiemöjligheter från högstadiet, gymnasium och högskola med många intressanta program och du kan kombinera studier och ishockeyträning på ett fördelaktigt sätt med oss och de skolor som erbjuds.
Målet är att etablera en stabil plattform för att ge individen bra förutsättningar för utveckling som spelare och personlighet, KHK Dam har etablerat sig det seriesystem från 2009 för att ta position i de högre divisionerna, från 2015 har vi målbilden av att Damlaget skall spela i högsta ligan och att hela koncepten från flickhockey via damjuniorlag skall fungera.
Damhockeyn är på frammarsch i flera länder och i detta bygger KHK en helhet för att få en hållbar verksamhet genom att ha kul, kamratskap och att man bryter barriärer i en idrott med relativt få utövare vilket innebär att om du satsar så kan du gå långt. Vem vet Damkronorna kan behöva just dig inom några år? Och från hösten 2015 finns världens första proffsliga för damer i USA med NWHL.

Rekrytering av nya spelare är viktigt för att behålla en jämn ström med påfyllnad av spelare. Svenska ishockeyförbundet har satt upp ett mål 2010 att vi skall öka antalet utövare och ta nya större kliv med damhockeyn. KHK har gjort en resa sedan start med olika delmål och nu 2015 pekar klubben ut en ny nivå med spets och bredd.
Vi tränar regelbundet och träningstider såväl vinter som sommar framgår på KHK Dam hemsida under kalender eller klicka här.
Utrustning!
Vill man börja med hockey ska man ha skridskor och hjälm med galler för att prova på något ispass. Därefter behöver du komplettera med andra skydd t ex benskydd, handskar och halsskydd. Vi hjälper dig med vägledning och vi har en del skydd som kan lånas en tid. Skydd kan köpas begagnat på www.blocket.se prata gärna med våra materielansvariga eller ledare så guidar vi er.
Häng på hockeytåget! Det är vi som är KHK! Vi har kul med mycket SKRATT och god kamratskap. Damhockey är annorlunda, rent och öppet spel med spänning och underhållning. ”coolt”
Mer info se kontaktfliken eller hör av dig till Conny Olausson på 0709-614642 eller [email protected]

Address: Arenavägen 19, 37155 Karlskrona
Phone: +46 725-995777
City: Karlskrona
Zip Code: 37155



related searches: Karlskrona Hockey, Karlskrona J20, DamEttan
Similar places near
Karlskrona HK Karlskrona HK 7 meter Helt ok lunchställe.
KA 2 IF KA 2 IF 3 km KA 2 Idrottsförening Friidrott Hemsida: www.ka2if.se
Fäktklubben Chapman Fäktklubben Chapman 6 km Översatt av Google En gymnasieskola för svenska elever med en gammal och vacker byggn...
Karlskrona Judoklubb Karlskrona Judoklubb 7 km Judoklubbens barngrupp drivs av eldsjälar! Möjlighet till 3 träningar i veckan. Lokal...
Comment on this business

to add Karlskrona HK Dam map to your website;