facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Åkessons bil i Götene

Åkessons bil i Götene

About

Åkessons bil är ett genuint familjeföretag där hela familjen är engagerad i verksamheten och ständigt letar efter nya mål och utmaningar.

Story

Jerry och Christer Åkesson hade tidigt ett genuint bilintresse som de ärvt av sin far Holger. Även intresset för affärer visade sig tidigt. Redan som tonåring köpte och sålde Jerry cyklar, mopeder, epatraktorer och efterhand övergick han till bilar och motorcyklar.

Det hela började 1997 då Jerry och Christer anlade en grusplan vid Lidköpingsvägen som snart fylldes med bilar som till en början framförallt importerades från Tyskland. Affärerna utomlands gav ett kontaktnät som än i dag är en av grundpelarna i företaget.

Sommaren 1998 köptes den första lokalen som snabbt blev för liten och därför utökades med en fastighet nära det gamla tenngjuteriet. Lokalen totalrenoverades och var inflyttningsklar sommaren 2001.

Med tiden avtog importen av bilar. Efter att den tidigare Honda återförsäljaren i Götene (”Pelle på Tappen”) pensionerat sig övertog företaget agenturen som Honda återförsäljare. Våren 2003 var avtalet med Honda klart och målet var att årligen sälja 35 nya och cirka 300 begagnade bilar. Detta mål kom dock snabbt att höjas och redan 2007 var målet att sälja 200 nya och 1000 begagnade bilar.

Expansionen medförde att de gamla lokalerna blev för små. År 2007 övertogs Åkerbloms bilverkstad med personal och en ny verkstad inreddes i fastigheten bredvid bilhallen. År 2008 gjordes tillbyggnader motsvarande 800kvm.

Ytterligare tillväxt ledde fram till planer på att överta Tools lokaler i Götene. År 2011 var överenskommelsen med Tool färdig och lokalerna byggdes om och anpassades till företagets behov med bland annat en stor modern bilhall. Detta var företaget hittills största projekt som innebar att all försäljning stod stilla under tio veckor. Verkstadsverksamheten kunde dock löpa på som vanligt under ombyggnaden i de gamla lokalerna tills ombyggnationen var helt klar. De nya lokalerna omfattade förutom bilhall och verkstad även en tvätthall och en separat avdelning för rekonditionering av bilar, utrustade med den senaste tekniken. Tvätthallen kan även nyttjas av allmänheten.

År 2011 utökades verksamheten till att även omfatta hyrbilar och året därefter byggdes däckshotellet ut till 400kvm. I dag har företaget 15 anställda varav flera varit med ända sedan starten.

Åkessons bil är ett genuint familjeföretag där hela familjen är engagerad i verksamheten och ständigt letar efter nya mål och utmaningar. I dag är målet att sälja 1500 bilar varje år. Som så många gånger förr kommer detta mål säkert att höjas.

Bra service ger nöjda kunder.

Välkommen till oss i Götene på Åkessons Bil
Jerry och Christer Åkesson

Address: Järnvägsgatan 27, 53330 Götene
Phone: 051150290
City: Götene
Zip Code: 53330



related searches:
Similar places near
VÄSTGÖTA BIL AB VÄSTGÖTA BIL AB 584 meter Grym service, grym personal, grymma bilar. Åk hit, eller åtminstone stanna om ni åker...
Fullösa Bygdegård och Fullösa Fritidsklubb Fullösa Bygdegård och Fullösa Fritidsklubb... 8 km Fullösa Bygdegård Uthyres till privatpersoner och föreningar Plats för ca 75 personer...
Reviews
Här är stället du skall byta eller köpa bil. Bra priser, trevligt, gott kaffe. Alla i personalen är trevliga och hjälpsamma. Stor och öppen bilhall med gott om plats och bilar.
Grym service, grym personal, grymma bilar. Åk hit, eller åtminstone stanna om ni åker förbi och ta en titt. Aldrig blivit trevligare bemött på en bilfirma som på Åkessons
Vill ni känna er lurade åk till skojarna som inte medelar helften av felen
Väldigt trevligt bemött ev blir de affär
Klart värt ett besök! Dom håller det som säger fullt ut. Köpte en bil av dom kommer definitivt återkomma fler gånger.
Fantastisk bilhandeln med ljus och trevlig lokal. Och vilken personal.
Helt efter mina förväntningar.
Mycket trevlig personal och mycket hjälp samma. Dom tänker på kunden i första hand. Så blev man bjuden på kaffe. Utav mig får dom 100 poäng
Mycket fin anläggning.Alla modeller fanns på plats med rätt avstånd mellan bilarna. Mycket vänligt bemötande.Det kändes att här blir nog nästa bilbyte.Toppen
Tack för trevligt bemötande och hjälp med min dotters bil som krånglade och behövde repareras. Ni var mycket förstående och hjälpsamma och allt löste sej till det bästa . Tack så mycket
Comment on this business

to add Åkessons bil i Götene map to your website;