facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kleva Gruva

Kleva Gruva

About

Turistanläggning

Story

Mycket lämpligt för barnfamiljer
delvis tillgängligt med rullstol

Address: Kleva Gruva 1, 57015 Holsbybrunn
Phone: 038354033
City: Holsbybrunn
Zip Code: 57015


Reviews
En jättefin upplevelse! Lite trångt i kassan och vi missade en del information. Inget som förstörde upplevelsen dock. Jättekul att man gick runt på egen hand inne i gruvan och extra kul att alla delar inte var upplysta. Hjälmen och ficklampan användes maximalt! Riktigt äventyrligt faktiskt. Rekommenderas inte om man har trassel med orken eller rörligheten! Väldigt fin miljö uppbyggt utanför gruvan. Trevlig och snäll personal sommarjobbande ungdomar.
Ett fint utflyktsmål, intressant guidning och en omgivning runt om själva gruvan som är väl lämpad för barn. Rekomenderas att ha med varma kläder och skodon som tål väta då miljön i gruvan mest påminner om en höstdag i Boden minus isbjörnar.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasOsäker
Mycket häftig gruva. Men mycke kläder rekomenderas det är bara 4 grader inne i gruvan. Samma som gummistövlar då det är blött. Finns att låna stövlar mm.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasJa
Intressant gammal gruva från 1600-talet där man bröt koppar och zink. Man ska inte ha anlag för klaustrofobi när man besöker gruvan. Det är mycket trångt på vissa ställen. Tankarna går till dem som jobbade här en gång i tiden. Tänk att bära 60 kg på ryggen uppför smala och hala stegar. Litet fint och sevärt gruvmuseum med bilder och information. Ett sevärt besök.
Underbart ställe! Härlig skogsmiljö med roliga aktiviteter. Ca 1 timmes vandring i gruvan, möjlighet till mat och fika. Trevlig personal.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasJa
Underbar plats mitt inne i de småländska skogarna! Det är som en liten oas med grillplatser, fika och toaletter. Allt man kan behöva. Och gruvan... WOW! Vilken gruva! Man får låna hjälm, stövlar och ficklampa och sen är det bara att gå ner i den kalla gruvan. Tänk på att: - Ta på dig varma kläder. Det är KALLT i gruvan - Gå inte ner i gruvan om du har problem med fötterna/benen. Det är rätt mycket trappor på vissa ställen. - Du bör inte gå ner i gruvan om du har stort kroppsomfång. Men andra ord, fet vissa gångar och trappor är väldigt smala.
Jättefint upplevelse, varmt rekommenderar! Bra aktiviteter för barn och hela familjen utanför också, lekplatser hinderbana för barn, grillplatser! Finns att låna ficklampor, stövlar, hjälmar! Tummen upp!
Otrolig upplevelse, häftigt plats. Vi var där med våra två barn 6 år och 4 år vi valde att ta deras skattjakt för barn. Fanns svårare utmaningar för vuxna. Det är bara 1-3 grader i gruvan så klä er varm! Fanns stövlar, hjälm och ficklampa att låna. Vi gick överallt i gruvan, en del ställen var lite svårtillgängliga för barn. Cool upplevelse, även om prisnivån kändes aningen hög. 640kr för oss 4
Stor och intressant gruva. Mkt trappor. Man får låna stövlar, jacka, ficklampa o hjälm. Guldvaskning för barn. Endast + 2 grader i gruvan så klä på er!! Väl värt ett besök. Mindre fika o korv med bröd finns stt köpa. Man kan ta med egen att äta, finns eld så ta med korv att grilla.
Spännande utflykt och häftig plats att besöka. Personalen trevlig och toaletterna helt ok. Kunde önskat fler grillplatser igång då korvarna säljs kalla och man får själv grilla dem.
Comment on this business

to add Kleva Gruva map to your website;