facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Knutpunkten

Story

Knutpunkten är Helsingborgs huvudstation och ett kommunikationsnav för färjor, Öresundståg, Pågatåg, stads- och regionbussar. Det är en av Sveriges mest trafikerade kommunikationsanläggningar. Järnvägsstationen är elfte störst i Sverige med per vardag . Till detta kommer passagerare hos färjetrafiken och busstrafiken. Totalt besöks Knutpunkten av. Byggnaden är ett stort komplex som även innehåller restauranger, pubar, butiker och kontorslokaler. Granne med Knutpunkten ligger det samtida Elite Hotel Marina Plaza med. Som järnvägsstation betraktat är det en av de största stationsbyggnaderna i Sverige och en av Sveriges åtta stationer med underjordiska järnvägsspår i Helsingborgstunneln. Det finns två underjordiska perronger samt en ovanjordisk perrong, som dock inte är i reguljärt bruk. Byggnaden innehåller dessutom flera viktiga administrativa funktioner för Helsingborgs stad såsom Stadsbyggnadsförvaltningen med mera.KommunikationerKnutpunkten är Helsingborgs största järnvägsstation och en av de största i Sverige. Tidigare var den station som låg norrut viktig främst för rikstrafiken med tåg från Göteborg och Stockholm som även åkte över färjeläget till Helsingør, men idag har den regionala tågtrafiken tagit över nästan helt. Det går Öresundståg till Göteborg, Malmö och Köpenhamn via Landskrona. Det går också Pågatåg till Förslöv och Halmstad och även till Kristianstad samt till Trelleborg via Landskrona och mot Ystad via Eslöv. Även SJ trafikerar Helsingborg som en del av linjen Malmö-Helsingborg-Göteborg-Stockholm, efter att inte trafikerat staden 2011–2015.

Address: Helsingborg
City: Helsingborg


Similar places near
Helsingborgs centralstation Helsingborgs centralstation 28 meter Hatar tågtiderna, kortare tåg och färre tider, coronatänket är nice, jag har stor bei...
Gare centrale d'Helsingborg Gare centrale d'Helsingborg 33 meter Man står på randen till avgrund varje gång man måste stanna runt stationen mer än en ...
Reviews
Man står på randen till avgrund varje gång man måste stanna runt stationen mer än en minut: - en helveteslängtan hem utan utsikt till någon lösning på trafiktrassel! SURPRISE: inga bussar eller tåg går! Förvänta dig ingen hjälp från Skånetrafiken. - inga regler för rökning inne på stationsområdet följs! Förvänta dig ingen hjälp från rådande lagstiftning. Boka tid till lungröntgen fem år i följd efter ett enda besök på Helsingborg C.
Knutpunkten i mitt Liv, oavsett om jag bott i Helsingborg eller bara besökt har vi följts åt i livet lik de kolosser på lerfötter vi är. Vi har förändrats tillsammans genom åren på både gott och ont. Just nu är vi i en fas av ständigt underhåll, men likväl kan vi skänka stor njutning och transporter bortom fantasi och verklighet. Sitt ner och njut av här och nu, kanske möt en gammal vän eller en ny bekantskap. "En resa på tusen mil börjar med ett steg." - Kinesiskt ordspråk "På en tura kan allt hända " - Peter Banck
Något uppfräschad central som förut hette "Knutpunkten". Finns restauranger, färja till Danmark, apotek, pressbyrå, kaffeshop, skånetrafiken... mm
Järnvägsstationen ligger inne i resecentret Knutpunkten. Där finns olika restauranger. Utöver tåg, så kan man härifrån resa med buss och färja.
Fräsch och trevlig tåg station, färja till Helsingör i samma byggnad
Har alltid tyckt att här är alldeles för lite sittplatser/bänkar. Även efter renoveringen. Det är ju en "vänthall"! Där är massor av golvyta så varför är där inte fler bänkar???
Hoppas dom fixar väggarna ner till perrongerna. Kaklet som sitter där nu påminner om en gammal Öststatsstation. Fler bänkar oxå i den sk.vänthallen.
Knutpunkter Helsingborg, trevlig terminal, rent och fint. Enkelt att hitta dit man ska resa. Kan handla mat och dryck efter alla behag.
Snyggt, rent och välfungerande. Att ha buss tåg och färjor i samma "byggnad" blir effektivt för oss resenärer. Dessutom gott om matställe och servicebutiker.
Här tar man en fika eller korv med bröd i språnget. Lättvindigt eller hur ????? .
Comment on this business

to add Knutpunkten map to your website;