facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Köla kyrka

Story

Köla kyrka är en kyrkobyggnad som tillhör Köla församling i Karlstads stift. Kyrkan ligger vid sjön Hugn, nära norska gränsen. Omkring en mil norr ligger Charlottenberg och omkring en mil söder ligger Koppom.KyrkobyggnadenTidigare kyrka på platsen var en träkyrka, sannolikt av medeltida ursprung.Nuvarande stenkyrka började byggas 1699 och invigdes 1702. Kyrkan består av långhus med tresidigt kor i öster och en vidbyggd sakristia vid norra sidan. Från början fanns vid västra sidan ett vapenhus som 1784 ersattes av nuvarande kyrktorn. 1813 utfördes en reparation då kyrkan byggdes på med tre stockvarv och försågs med skiffertak. 1828 fick även tornet skiffertak. En restaurering genomfördes 1931 under ledning av arkitekt Bror Almquist. Interiörens 1700-talskaraktär återställdes efter 1800-talets förändringar. Bland annat tog man fram den ursprungliga polykroma färgsättningen på predikstol och altaruppsats. 1934 fick korfönstren glasmålningar utförda efter ritningar av konstnären Anders Byberg. 1966 installerades elektrisk uppvärmning. Vid en restaurering 1971 fick ytterväggarna ny puts. Torntakets lanternin restaurerades och fick ny kopparbeläggning.

Address: Eda
City: Eda



related searches: Julkonsert Eda kyrka, Svenska kyrkan, Svenska kyrkan kalender, Åmotfors kyrka
Similar places near
Sagesätra SK Sagesätra SK 5 km Idrottsförening ideel förening friluftsaktivitet motionsspår skidspår attraktion fris...
Eda kyrka Eda kyrka 6 km Fin kyrka och kyrkogård!
Boda, Järnskog Boda, Järnskog 8 km Boda, Järnskogsboda eller Östra Boda är ett hemman i Järnskogs socken, Eda kommun.His...
Skillingmarks kyrka Skillingmarks kyrka 13 km Översatt av Google Fin kyrka Original Fin kirke
Järnskogs kyrka Järnskogs kyrka 14 km Fin liten kyrka och kyrkogård.
Reviews
Kyrkorådet, ett fint möte för mig som begravningsombud!
Inget utöver det vanliga tycker jag. Fint runt omkring
Fin kyrka som är mycket bra skött och som ligger fin till.
Fin plats för sista vilan
Ligger vackert vid sjön Hugn.
Fin gammal kyrka
Översatt av Google Fantastiskt vacker strand med sång, gräs, toalett, kiosk och bud. Det bästa var att den var anpassad för rullstolsburna med ramp ner till vattnet. Original Fantastisk flott strand med sang,gress, toalett, kiosk og skiftebud. D beste var at d var tilrettelagt for rullestolbrukere med rampe ned til vannet.
Översatt av Google Trevligt område i natursköna omgivningar. Badplats med sandstrand i närheten. Original Fint område i naturskjønne omgivelser. Badeplass med sandstrand like ved.
Översatt av Google Kyrkan är en äldre stenkyrka som byggdes 1701 och invigdes i februari 1702, den som ligger på en udde på Hugnsjöns västra sida. En kyrka har stått här sedan medeltiden, då det vid den västra ingången finns två stenar med namnen på alla präster sedan 1469. Original Kirken er en eldre steinkirke som ble bygd i 1701 og ble innviet i februar 1702, den som ligger på en odde på vestsiden i sjøen Hugn. Her har det stått en kirke siden middelalderen, da det ved vestre inngangen står to steiner med navnet på alle prestene siden 1469.
Översatt av Google Bästa badstranden för miles. Original Beste badestrand på mils avstand.
Comment on this business

to add Köla kyrka map to your website;