facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kollektivet Gandhi

Kollektivet Gandhi

About

www.kollektivetgandhi.se

Story

I vårt kollektiv i Brandbergen, Stockholm, försöker vi leva med ickevåld som mål och medel. Vi inspireras av Mohandas "Mahatma" Gandhi och hans strävan att i stort och smått leva ett liv i solidaritet med alla, människor och djur.

Vi håller med Gandhi om att ickevåld ska genomsyra hela livet, politiskt ja, men också det vardagliga, det andliga, våra inköp och hur vi spenderar vår tid. Gandhi kunde vara poetisk i sitt uttryckssätt men också oerhört strategisk i planerandet av ickevåldsaktioner för positiv samhällsförändring. Han hade en ödmjuk inställning vilket han visade genom att erkänna sina misstag och poängterade ofta att sanning finns i olika andliga traditioner. Gandhis medkänsla räckte inte bara till människor utan även till djuren, vilket bland annat reflekterades i hans val av mat - vegetariskt. Detta och mer gör att vi inspireras av Gandhi. Att vi har namngivit vårt kollektiv efter Gandhi betyder emellertid inte att vi bejakar allt han sagt och gjort.

Vi hämtar inspiration från den historiska och nutida ickevåldstraditionen och ser oss som en del av den globala rörelse av människor som arbetar med ickevåld, för en värld där alla kan leva värdiga liv och där konflikter löses med fredliga medel.

En stor del av vår tid ägnar vi åt oavlönat ideellt engagemang inom freds- och djurrättsrörelsen. Just nu arbetar vi bland annat inom det antimilitaristiska nätverket Ofog, Kristna Fredsrörelsen, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, samt Vildåsnan - kristen vegetarisk förening. Vi är också aktiva som skribenter, föredragshållare, ickevåldstränare och kursledare.

Ekonomiska bidrag tas tacksamt emot! Allt som ges går till kollektivets ickevåldsarbete, plusgirokonto: 1596926–4.

Address: 13661 Haninge
Phone: 070-257 90 97
City: Haninge
Zip Code: 13661


Similar places near
Bevara Haninges skogar, skärgård och kulturlandskap Bevara Haninges skogar, skärgård och kulturl... 196 km Våra tätortsnära skogar, kulturlandskap och orörda stränder försvinner allt snabbare ...
Revansch för unga spelberoende Revansch för unga spelberoende 198 km Revansch är en idéell förening som hjälper unga med spelmissbruk.
Qi-Akademin Ek.fören Qi-Akademin Ek.fören 198 km Qi-Akademin är en förening för forskning och tillämpning av alternativa behandlingsme...
Hazard LAN Hazard LAN 199 km Stockholms läns största LAN-förening
Haninge Bangolfklubb Haninge Bangolfklubb 200 km Trevlig personal och bra banor.
Comment on this business

to add Kollektivet Gandhi map to your website;