facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Konstkraft Ljusne, Industrivägen 1A

Konstkraft Ljusne, Industrivägen 1A

About

Samtidskonst - Kulturarv - Samhällsutveckling. Kättingen verkstan är öppen för studiecirklar, workshops, möten etc alla välkomna!

Story

Konstkrafts idé är att med samtidskonst och det industrihistoriska kulturarvet bidra till en levande och växande kustort, med fotfäste i den som redan finns. Målet är att skapa en plats i Ljusne där det bedrivs professionell konstnärlig verksamhet samt historiepedagogiska aktiviteter inom industrisamhällets kulturarv.

Samtidskonsten kan vara ett verktyg för ett samhälle att skapa framtida visioner. Den spelar en avgörande roll här och fungerar som den drivande kraften där industrihistorien är länken mellan det nya och det gamla. Öppenhet och delaktighet är ledord för verksamheten!

Genom att hitta nya sätt att gestalta det industrihistoriska kulturarvet tar vi vara på epoken då industrier hade en avgörande och ledande roll i samhället. Det handlar mycket om att visa nya möjligheter samtidigt som vi tar tillvara befintliga krafter som i detta fall är en stark medborgaranda, en förankrad historia och en strategisk placering av orten.

VERKSAMHET
Konstkraft har sitt nav i Gamla Kraftstationen vid Ljusnans mynnig i Ljusne, Söderhamns kommun.

Här arrangeras workshops, utställningar och studiecirklar, guidade vandringar och aktiviteter i smedjan. Som aktiv konstnär/hantverkare kan du få chansen att arbeta i våra ateljéer. Kontakta oss så berättar vi mer!

VARMT VÄLKOMNA TILL KRAFTSTATIONEN I LJUSNE!

---

BAKGRUND & FINANSIERING AV PROJEKTET KONSTKRAFT LJUSNE
Leader Hälsingebygden beviljade 2010/11 ett utvecklingsprojekt för Ljusne som drog igång sommaren 2011. Projektet heter Konstkraft och har sin upprinnelse i två av de förstudier som utförts inom Söderhamns kommuns utvecklingssatsning ”Ljusne vid Ljusnans mynning”. I korthet går det ut på att med kultur och samtidskonst bidra till en levande och växande kustort.

Projektet som pågår från 1 juli 2011-30 nov 2013, finansieras av Leader Hälsingebygden, ägs av ABF Hälsingekusten och stödjs av Söderhamns kommun.

Address: Kraftstationen, Ljusne, 820 20 Ljusne
Phone: 070-7292278
City: Ljusne
Zip Code: 820 20


Reviews
Fantastisk samling av Sweet Toof street art
Comment on this business

to add Konstkraft Ljusne, Industrivägen 1A map to your website;