facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Konstmuseet i Norr

Konstmuseet i Norr

About

Konstmuseet i Norr visar samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst. Museets fokus är att stimulera kreativitet och fritt tänkande, skapa debatt och göra konsten till en angelägen röst i det offentliga samtalet.

Story


Det händer mycket på Norrbottens kulturella scen, inte minst med tanke på den fastslagna kulturplanen som utformats av Norrbottens läns landsting i samverkan med länets 14 kommuner och i samråd med representanter för föreningar, organisationer och kulturarbetare. I kulturplanen finns Konstmuseet i Norr med som ett prioriterat projekt.

Konstmuseet i Norr är en länsövergripande verksamhet med bas i Kiruna. Tankarna om ett konstmuseum i Kiruna har funnits länge. 2009 beslutade Kiruna kommun och Norrbottens läns landsting att starta med verksamhet utan att en byggnad stod klar. Projektet är i nuläget finansierat fram till 2014 och drivs med en tydlig tanke om att inte förbli en hemlös verksamhet. I samband med det omfattande Stadsomvandlingsprojektet har beslut om ett nytt stadshus tagits. Detta stadshus kommer att inrymma ett framtida konstmuseum och stå färdigt i oktober 2016.

I Konstmuseet i Norrs uppdrag ingår att skapa en verksamhet som verkar över hela länet. Genom ett nära samarbete med konstnärerna formar Konstmuseet i Norr de bäst lämpade förutsättningarna för varje projekt att ta plats i det offentliga rummet och kunna inrymmas på flera platser i länet. En för Norrbotten unik konstverksamhet. Att Konstmuseet i Norr i dagsläget bedrivs som en nomadliknande verksamhet innebär också att vi bjuder in konstnärer till att skapa nya verk, särskilt framtagna för att passa verksamhetens mobila karaktär. Det länsövergripande engagemang tar konsten till betraktaren och skapar en rörlig struktur som både främjar ett nytt sätt att betrakta konsten och vad ett konstmuseum kan vara.

Organisation:
Konstmuseet i Norr är ett samarbetsprojekt mellan Norrbottens läns landsting och Kiruna kommun och består av en styrgrupp, arbetsgrupp och referensgrupp.

Address: Stadshustorget 1, 981 30 Kiruna
Phone: 0980-755 06
City: Kiruna
Zip Code: 981 30



related searches: Konstmuseum i norr tickets, Konstmuseum i norr tours, Konstmuseum i norr opening hours, Konstmuseum i norr artworks
Similar places near
Stadsliv Kiruna Stadsliv Kiruna 3 km Tillsammans för ett levande Kiruna!
Reviews
Jättefint stadshus och trevlig konst !
Stadshuset var fint, men konstmuseet var stängt. På ett eller annat sätt har man lyckats strula till det så mycket att man tvingats stänga.
Besviken över att inget av den konst som fanns i gamla stadshuset fanns att beskåda.Hoppas att det blir bättre med det nya konstmuseet som är under uppbyggnad. Kiruna har ju en rik konstsamling av både lokala konstnärer samt stipendiater som genom tiderna lämnat kvar alster. Låt oss besökare få ta del allt detta
Hyfsat fint nya stadshuset men det tar nog tid att vänja sej men ett fint besök för turisten
Har stor potential iom lokalerna, men själva utställningen var tyvärr inte imponerande.
Fint men inte så mycket att kolla på i museet
Rymden i lokalen och utformningen av den.
Upplyftnde med riktigt fin utsikt
Snyggt stadshus
Tjusigt o exklusivt
Comment on this business

to add Konstmuseet i Norr map to your website;