facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Konstnär Björn Bergs sida

Konstnär Björn Bergs sida

About

Emil i Lönneberga, Ida, Teskedsgumman, konst av Björn Berg
Art made by Björn Berg (we have a great archive for you)
Kunst, kunst Kunst von Björn Berg.

Story

titta på www.bildmakarnaberg.se, så får du se ännu mera.

Det finns massor av böcker med Björn Bergs illustrationer. Exempelvis med Emil i Lönneberga, som kallas Michel aus Lönneberga på tyska, men finns på 30 andra språk. Han ritade Teskedsgumman och många andra figurer.

Vi har förstås bilder med drängen Alfred, pigan Lina, hästen Lukas, Griseknoen, Krösamaja, Kommandoran, StolleJocke och fattighjonen, Fru Petrell i Vimmerby, Skäggiga damen och en hoper andra som fanns i Småland runt Lönneberga, Katthult och alla di som bodde där.

Så finns det bilder från Dagens Nyheter där Björn Berg var illustratör under en väldigt lång tid; 1953 till 2004 hittade man bilder dagligen - antingen på Namn&Nytt-sidan eller på söndagsreportaget eller på resereportage från hela världen.

Från Björn Berg finns det många olika bilder från hela världen med betoning på folk i rörelse i städer och byar. Det mesta tecknat med en tjock reservoirpenna av märket Mont Blanc Meisterstück. Han skötte sina pennor med största aktsamhet och såg till att arbeta in dem tills de kändes rätt i handen. När han stod i affären och skulle välja fick det ta en rejäl stund tills han hade valt den som hade bäst följsamhet.

Address: Ryssviksvägen 2A, 13136 Nacka
City: Nacka
Zip Code: 13136


Similar places near
Hanji Crafts & Korea Hanji Crafts & Korea 4 km Please order the custom-made lamp! You can meet fantastic hand-made lamps by artist S...
Comment on this business

to add Konstnär Björn Bergs sida map to your website;