facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kortedala Museum

Kortedala Museum

About

Kortedala museum invigdes 1995 och är Sveriges första lägenhetsmuseum som gestaltar hur många barnfamiljer bodde med betoning på perioden 1955-1965.

Story

Kortedala Museum är en museilägenhet i Göteborgs första förort Kortedala. Inom två rum och kök har tiden stannat på 1950-talet och genom 1700 originalinventarier presenteras vardagslivet för en arbetar- eller tjänstefamilj för tiden.

Välkommen på en tidsresa bland egna minnen, en stund bland teakmöbler, keramik, tyger och raketostar. Samla ihop släkt och vänner och titta förbi på söndag!

Öppet söndagar 12.00-15.00
avvikande öppettider under sommaren och vid storhelger

Kortedala Museum drivs ideellt av Kortedala Museiförening och lägenehetsmuseet har sedan öppnandet 1995 haft över 32 000 besökare.

Vill du engagera dig i museiföreningen eller bli stödmedlem? Då är det bara att sätta över 100:- till föreningens postgiro: 179099-7 (Kortedala Museiförening)! Då har du blivit medlem för 1 år och kan själv välja ifall du vill besöka det årliga medlemsmötet och kanske till och med engagera dig mer, eller bara ta del av vår fina lilla medlemstidning som utkommer 4 gånger per år!

Vill ni boka en alldeles egen visning så är det möjligt för endast 200:- på grupp om 10 personer och sedan 20:- ytterligare per person som överstiger detta antal. Maila [email protected] för bokning!

Vi är en alldeles vanlig hembygdsförening, helt beroende av ditt bidrag! Vi som engagerar oss i föreningen gör det helt på ideell basis! Sprid ordet och så ses vi på söndag!

Address: Adventsvägen 1, 415 14 Göteborg
Phone: 031-485940
City: Gothenburg
Zip Code: 415 14



related searches: Lägenhetsmuseum, Museum Göteborg, Mölndals stadsmuseum, Militärmuseum Göteborg, Museum Göteborg corona, Naturhistoriska museet Göteborg, Göteborgs stadsmuseum, 50-tals Museum
Similar places near
Britbike museum Britbike museum 4 km Sveriges möbelhistoria väl värt ett besök .
Thule Thule 249 km Service i världsklass. Alla som har thuleprodukter vet att dom är grymma och även om ...
Reviews
Ett magiskt ställe och ett otroligt fint initiativ. En behöver inte vara särskilt intresserad av historia för att finna nöje i detta välplanerade museum. Här får då kolla runt, känna och använda saker och uppleva museet som det vore en vanlig lägenhet. Allt är helt autentiskt tidsenligt enda ner till smådetaljer som eluttag.
Jätteintressant att se en autentisk lägenhet från 50-talet nästan komplett inredd med möbler och annat. Många saker kom jag ihåg från min egen barndom. Bra guider. Absolut sevärt för dig som tycker om att bli lite nostalgisk.
En blick tillbaka, då jag växte upp här
Väldigt trevligt museum! Värt att besöka om man gillar nostalgi!
En av de få bevarde 50 tals lägenheterna. För oss som var med då är det mycket igenkänning. Trevliga guider som kan berätta ur deras perspektiv och erfarenheter
Mycket trevligt och intressant.Duktiga guider.Tack för ett bra besök.
Unikt museum med kunniga och engagerade guider
Aldrig sätt en människa där
<span dir="ltr
Comment on this business

to add Kortedala Museum map to your website;