facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kosta glasskola

Story

Kosta glasskola är bredvid Riksglasskolan i Orrefors en av Sveriges tre glasskolor. Skolan ligger i Kosta, en liten ort mitt i Glasriket, och har funnits i mer än 20 år.En av skolans utbildningar är gymnasielinjen "Glasblåsning och förädling". Programmet är treårigt och innefattar alla de obligatoriska kärnämnena, såsom svenska, engelska och matte etc. Dessutom får eleverna lära sig att blåsa och förädla glas, tex. genom att slipa, gravera eller blästra det.KY-utbildningen är en relativt nystartad utbildning på skolan. Det finns två olika KY-utbildningar, båda på 40 poäng; grundkurs och entreprenör. Båda utbildningarna är ett år långa.Nordiska programmet (eller Nordiska linjen) är en yrkesförberedande linje, som förhoppningsvis leder till arbete direkt efter examen. Den är precis som gymnasieprogrammet tre år lång, men de nordiska eleverna har bara lektioner i varmt och kallt glas. Kriterierna för att bli antagen är följande; du ska ha fullgjort grundskolan. Du får inte ha mer än max ett års utbildning, alternativt erfarenhet, av branschen eller närliggande konstnärligt hantverk. Har du sökt tidigare så prioriteras din ansökan.Den sista utbildningen som skolan bedriver är en uppdragsutbildning. Den är helt individuell, intagning sker löpande under hela året och det är mycket självständigt arbete. Eleven lägger tillsammans med lärarna upp en studieplan för vad han/hon vill lära sig eller fördjupa sig i. Du kan välja att gå två år, eller att lägga till en tredje fördjupningsår.Från och med 2010 kommer man ej att ta in fler elever i KY och den Nordiska linjen.Externa länkar Glasskolans webbplats

Address: Kosta, Sweden
City: Kosta



related searches: Kosta Glasbruk, Glasriket, Destination Kosta, Kosta Sweden, Kosta glassware, Glasriket Sweden, Orrefors glasbruk öppettider, Transjö Hytta
Reviews
Härligt shoppingcentrum med en utmärkt fisk och viltrestaurang på området.
Vi har varit här förut och som vanligt: trevlig personal, rent o vackert hotell, härligt spa, fantastiska 3-rätters middagar, god frukost och god lunch. Sängarna är sköna, men hade föredragit att dom suttit ihop och haft en dubbel bäddmadrass.
En guidad tur är ett måste här. Den var intressant dock. Annars blir det bara shopping för hela slanten.
Trevligt och mycket att se samt god mat!!
En underbar butik och plats att lära sig mer om glas. De har glasblåsning för den som vill pröva på, ett museum där man kan titta på glas och en mycket bra outlet butik där man kan köpa andrahandssorteringsglas billigt. De glas jag såg var alla i bra kvalité. Jag vill framför allt berömma personalen vid glasblåsningen. De var jättetrevliga och hjälpsamma. Rekommenderar att ni gör glasblåsning först och handlar efteråt så ni kan låta ert nygjorda glas svalna och slippa betala frakt som jag fick göra för att få det hemskickat.
En hel dag med Lars som "mäster" i hyttan. Det gav oss en väldigt stor respekt för ett yrke som utövats i århundraden. En riktigt fin upplevelse.
Fantastiskt, trevlig julmarknad i mysig miljö och bra underhållning på hyttsillen med Hasse Andersson. Många trevliga outletbutiker. Väl värt ett besök
Ett julbord/hyttsill man inte glömmer i första taget. Maten var en besvikelse och alla hann inte ens äta klart innan tallrikarna samlades in - och det via gästerna som fick langa porslinet mellan sej till en vagn vid långbordets gavel. Jag fick äta min sista mat från servetten dit jag plockat över det sista. Det här var tyvärr inget bra organiserat alls.
Trevligt och mysigt besöksmål.
Jag bara älskar glasbruket och butikerna. Ett stort område där allt finns att köpa, även mat och glass. Inne på Outlet finns allt från billiga till extremt dyra glas, skålar, fat...ABSOLUT ALLT till dukningen hittar man här! Vackra glas för alla smaker Ljusstakar i glas. Jättefina varor. Men det kostar mer än vad man betalar på ex. IKEA. MEN! Du får vad du betalar för. Detta är förstaklassiga handblåsta glas! Enormt sköna att dricka ur. Passar allas händer. Glas i tusental! Rekommenderas varmt!
Comment on this business

to add Kosta glasskola map to your website;