facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kristina Kyrka

"Kristina kyrka är en församlingskyrka i Sala Norrby Möklinta pastorat. Kyrkan håller öppet dagligen för besök. Vad som är på gång hittar du på vår hemsida.Där finns även kontaktuppgifter.Kristina kyrka invigdes 1641 att det skulle byggas en ny kyrka står redan i Salas stadsprivilegier 1624. Kyrkan är sedan 1905 rikt bemålad med rosor i valven. Välkommen in."
Address: gruvvägen 4, Sala
City: Sala



related searches: kristina kyrka stockholm, mikaelsgården sala, gudstjänst sala, kyrkor sala, svenska kyrkan sala, sockenstugan sala, sockenkyrkan sala, församlingar sala
Similar places near
Kila Kyrka Kila Kyrka 6 km
Reviews
En vacker kyrka mitt i Sala. Även med färre kyrkomålningar är interiören fantastisk, och orgeln klart imponerande för en småstadskyrka. Det märks att det varit rika bygder under lång tid.
En stor fin kyrka med plats för rofylldhet, kärlek, människor.. Tom konserer
En trevlig liten kyrka som av någon märklig anledning var mysig. Jag har inte fått den känslan i en kyrka innan. Kyrkor kan vara ståtliga magnifika och kännas imponerande. Kristina Kyrka känns hemtrevlig och mysig. Ljusbäraren, och idéen bakom den är strålande! Bönebanden och bönetavlan kändes så bra. Jag valde ett grönt band ; Ska jag klaga på något så är det två saker. Det fanns inte möjlighet till swischbetalning för ljus vid Ljusbäraren. Två kronor per ljus var dock en mycket modest och rimlig summa. I andra kyrkor brukar ljusen kosta 5-10 kr styck. Jag störde mig på att stagen till de väggmonterade strålkastarna gick tvärs över hela kyrkorummet - på flera ställen. Det stör helhetsbilden, förstör rymden och sänker taket.
Här finns ro för stressade själar. Kanske det vackraste Sala kan visa upp i fråga om byggnader?
Varit på alla möjliga tillställningar här. Dragningen för min del är den historiska delen, och kan dateras till 1600-talet och Salas stadsprivililegier.
Trevlig lokal och bra parkeringsmöjligheter på båda sidorna om kyrkans mark. Stor och ljus bygdegård med bra fasciliteter.
Unik kyrka som man verkligen borde stiga in i
Så fint bemötande och en härlig veckomässa.
Vacker kyrka med fint målade dekorationer
Jättefin Kyrka Underbart att den är öpen på vardagarna
Comment on this business

to add Kristina Kyrka map to your website;