facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kropps församling

Kropps församling

About

Välkommen till Kropps församling! Vi finns i Björka, Mörarp och Påarp och vi erbjuder mötesplatser för barn, ungdomar och vuxna.

Story

Skapa mötesplatser
Kropps församling ser som sin grundläggande uppgift att skapa mötesplatser för alla som bor och vistas i vårt område. Vi önskar att dessa möten präglas av öppenhet, glädje och trygghet.
Vi tror att vi kan förmedla denna öppenhet genom att visa tolerans och respekt för varje människas livsväg. Vi hoppas vi kan medverka till detta genom att lyfta fram allas möjligheter att växa, mogna och förändras så att livet upplevs meningsfullt.
Budskapet om Guds närvaro och Kristi kärlek ska genomsyra det ständiga pågående samtal mellan människor.

Några av våra mötesplatser för barn och ungdom:

Änglacafé.
Välkommen till vår mötesplats för stora och små. Vi fikar tillsammans till självkostnadspris och träffar andra föräldrar och barn. Vi har sångstund för både små barn och en egen sångstund för större syskon och barn.

Småänglarna (3–5 år)
Vi leker, fikar tillsammans, sjunger, har sagostunder, pysslar och mycket mer.

Kyrk häng 1 (6–8 år)
Vi träffas och hänger tillsammans. Vi bakar, leker, pysslar, sjunger, fikar och åker på utflykt på våren.

Kyrk häng 2 (9–10 år)
Vi träffas och hänger tillsammans. Snackar, fikar, spelar spel och tv-spel, lagar mat, åker på läger och en massa annat skoj.

After School (11–12 år)
Vi träffas och pratar, umgås, spelar tv-spel och äter tillsammans. Vi har olika temakvällar som spelkväll, spakväll och filmkväll och vi åker till Laserdome och bowlar under terminens gång.

Mer information om tid och plats finns på vår hemsida http://www.kroppsforsamling.se/

Ungdomsgruppen
Vi ses en gång i veckan.
Alla ungdomar från årskurs 9 och uppåt är välkomna. Vi träffas och har det gött. Kom och upplev allt det du inte visste om kyrkan!
Mer info om tid och plats finns på vår hemsida http://www.kroppsforsamling.se/

Vi erbjuder även mötesplatser i musiken tecken

Körer för barn och vuxna:
Mer än 100 personer sjunger i våra körer! Barnkörerna är för barn från sex år och uppåt. I Kupan i Påarp övar barnkörerna Lövsångarna och Lövmix och ungdomskören Chorus Mix. Även i Mörarps församlingshem finns körer för barn: Sångfåglarna och Sångmix.

Kropps vokalensemble är församlingens största kör – en blandad vuxenkör med 35 medlemmar som övar i Kupan i Påarp. Där finns också Allsångsgruppen och i Björka församlingsgård övar Björkakören. Kropps diskantkör består av sopraner och altar. Se körernas tider på www.kroppsforsamling.se

Pysselkväll.
Det är ett gäng som träffas för att pyssla och fika tillsammans en gång i månaden, mer info om tid och plats finns på vår hemsida www.kroppsforsamling.se

Samtalsgrupp Mörarp
Vi möts varannan vecka – på ojämna torsdagar klockan 13.30–15.15. Efter vår fikapaus öppnar vi Kyrkans tidning och diskuterar aktualiteter inom kyrka och samhälle. Samtalsledare är Markus von Martens och gruppen är öppen för nya medlemmar! Välkommen!

Samtalsgrupp Påarp
För kvinnor och män i alla åldrar på måndagar jämna veckor klockan 9.30–11.30. Samtalsgruppen är en plats där du kan dela livet och dina frågor med andra. Samtalsledare: Fredrik Lagerstam

Katekumenatet
I Kropps församling har vi Katekumenat sedan några år tillbaka. Det är inte så konstigt som det låter. Det är helt enkelt en grupp som träffas varannan onsdagskväll för att prata om frågor som dyker upp under livets gång och om tro. Nästa grupp startar i september 2014 (datum meddelas senare). Välkommen du som har frågor och funderingar du gärna vill dela med andra vuxna. Det går bra att anmäla sig redan nu till höstens grupp, för deltagarantalet är begränsat. Anmäl dig till Liv Ekstrand, [email protected].

Kyrkans kvällsgrupp Mörarp
Vi träffas måndagar i ojämn vecka klockan 19–21. Vi pysslar, pratar, fikar, åker på utflykter och ordnar julmarknad med mera. Under året anordnar kvällsgruppen bland annat påskbasar och julmarknad i Mörarps församlingshem. Nya medlemmar är välkomna!

Frillestads kyrkliga syförening
Vi är en glad liten syförening som tycker om att träffas, prata och handarbeta. Vi träffas andra tisdagen i månaden i Frillestads församlingshem klockan 18.30–20.30. Vi turas om att bjuda på enkel fika. Ibland gör vi någon utflykt tillsammans. Du är också välkommen!

Mitt-i-livet
I år jobbar vi speciellt med ett projekt i Kropps församling som vi kallar Mitt-i-livet! Vi vill särskilt nå er som befinner er i den här perioden. Ofta har man förstås mycket att göra när man är mitt i livet, och har kanske svårt att hinna med. Men samtidigt är det många tankar och frågor som dyker upp just under de här åren. Dem vill vi lyssna på och prata om! Välkomna till oss i Kropps församling med dina tankar!

Besöksgrupp
Det kan finnas många anledningar till att man känner sig mer eller mindre ensam – det kan vara ålder, funktionshinder eller att man helt enkelt saknar släkt och vänner nära sig. Då kan du vända dig till kyrkans besöksgrupp.

Lekmannakåren
Sedan 60 år tillbaka finns en lekmannakår i församlingen som arrangerar församlingsaftnar med varierade program, andakt och kaffesamkväm andra torsdagen i månaden klockan 19 under terminerna. I församlingshemmen bjuds då musik, bildvisning eller kåseri. Deras program finns på vår hemsida www.kroppsforsamling.se

Öppen gemenskap
I Björka församlingsgård och i Kupan i Påarp är det öppen gemenskap för alla daglediga med olika program, andakt och eftermiddagsfika med hembakat. Det är ”drop in” så välkommen att vara med den stund du kan! Programmet hittar du hemsidan.
Om man letar efter ytterligare info som t.ex. vilken dag och tid, så kolla gärna på vår hemsida där informationen finns. www.kroppsforsamling.se

Sopplunch Påarp
Välkommen att dela bordgemenskapen vid våra soppluncher i Kupan i Påarp varannan måndag klockan 12–13. Lunchen inleds med en kort andakt.

Lunch servering Mörarp
Klockan 12–13 på måndagar och torsdagar serveras lunch till självkostnadspris i Mörarps församlingshem.

Priset är 60 kronor för lunchen inklusive dricka och kaffe, men när det är soppa kostar det bara 40 kronor med dricka och kaffe.

Om man önskar närvara vid en enkel andakt, måste man vara på plats klockan 11.45.
Önskar man veta meny så finns den på vår hemsida. www.kroppsforsamling.se


Längtan efter Gud.
I Kropps församling tror vi att människor också har ett andligt behov- en längtan efter att på något sätt bygga vår relation till den ogripbare, till Gud själv. Här kan gudstjänsten bli en samlingspunkt, en möjlighet för oss att både mötas i vår tro och orientera våra tankar mot gud och hans son Jesus.


Våra kyrkor:
I Kropps församling finns sex kyrkor: Kropps kyrka, Björkakyrkan, Mörarps kyrka, Hässlunda kyrka, Välluvs kyrka och Frillestads kyrka.

Olika gudstjänster vi erbjuder:
Mässa, Gudstjänst, Gudstjänst för stora och små, Högmässa, Morgonmässa,
Friluftsgudstjänst m.m.

Musik och konserter:
Våra musikgudstjänster och konserter, som regelbundet arrangeras i våra kyrkor, samlar ofta många besökare. Det kan vara lucia- och julkonserter eller Musik i sommarkvällen, musikkaféer och musikaluppsättningar. Församlingen har bland annat gjort stora uppsättningar av musikalerna ”Jesus Christ Superstar” och ”Mose i tiden”. Se alla musikprogram på www.kroppsforsamling.se

Address: Merkuriusgatan 215, 25472 Ödåkra
Phone: 042-71700
City: Ödåkra
Zip Code: 25472



related searches: Kropps församling personal, Kropps församling gudstjänster, Bjuvs församling, Allerums församling, Ekeby kyrka, Kvistofta församling, Kropps vokalensemble, Björka kyrka Ödåkra
Comment on this business

to add Kropps församling map to your website;