facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Krukmakeriet Hjortslunds Stengods

Krukmakeriet Hjortslunds Stengods

About

Krukmakeriet HJORTSLUNDS STENGODS - ett året-runt-öppet krukmakeri med bordsserviser i Södra Östergötland. För aktuella öppettider se www.hjortslund.se.

Story

Om Anneli
Jag är född den 25 december 1970. Växte upp i den lilla orten Fritsla i Västra Götaland, som ligger mellan Borås och Kinna.

Mitt intresse för orientering var tidigt stort och jag ägnade också mycket tid under ungdomsåren åt fysisk träning och tävlande. Men skoltrött efter gymnasie- och folkhögskolestudier tog jag som 20-åring ett ”sabbatsår”, vilket innebar diakonalt arbete vid Svenska Sjömanskyrkan i Skagen (Danmark), där också mitt intresse för konst på allvar väcktes.

Hösten 1992 startade 4,5 års universitetsstudier för mig. Under första året läste jag pedagogik vid Umeå Universitet och det var också där som jag på senhösten började arbeta med keramik på fritiden. Redan på våren -93 köpte jag min första egna drejskiva.

Julen 1996 tog jag min fil.kand. Som nybakad socionom fick jag jobb som socialsekreterare i Linköping. Parallellt utvecklades jag nu som krukmakare på fritiden och började också ställa ut och sälja min keramik.

Hösten 1998 tog jag 2 månaders tjänstledigt och reste till Australien. Där fick jag inspiriation av några av de främsta keramikerna i landet. Erfarenheterna jag fick under dessa intensiva månader blev till stort värde i min fortsatta utveckling.

Året därpå köptes Hjortslund i Kisa. Jag började då på arbeta som krukmakare.

Address: Storgatan 40, 590 36 Kisa
Phone: 049412400
City: Kisa
Zip Code: 590 36



related searches:
Similar places near
Bertil Jansson konstnär Bertil Jansson konstnär 817 meter Bertil Jansson, konstnär på heltid sedan mitten av 70-talet. Vill framhålla mig själv...
Åvalla hantverk & inredning's butik Åvalla hantverk & inredning's butik 3 km Egentillverkade hantverk och inredning valt med omsorg
Reviews
Superfint och mysigt ställe. Provade på att dreja, riktigt kul och svårt.
Många produkter som kan passa i ett modernt hem. Måttbeställning av fönsterlampor finns. Fräscht. Snygga stora te koppar.
Litet, men så mysigt ställe med fina och unika saker. Värt ett besök, vi kommer återkomma.
Mycket sevärt och vackert!!!
Så fina saker o trevlig ägare!
Mycket trevligt ställe! Vi hade bokat att prova på drejning vilket var superkul. Bra hjälp och bemötande. Tack!
Gediget hantverk. God kvalitet.
Trevligt ställe med fin keramik och goda kakor. Drejkursen rekommenderas starkt!
Trevligt bemötande, snygga produkter och gott kaffe. I somrig trädgård.
Mycket trevligt
Comment on this business

to add Krukmakeriet Hjortslunds Stengods map to your website;