facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kulturverksta'n

About

Det lustfyllda kreativa uttrycket genom musik, sång och dans, för barn i åldrarna 0-14 år

Story

Till Kulturverkstan välkomnar vi både stora och små människor, som tycker om dans, musik, och teater.
Varje vecka genomför vi kurser med olika kreativa uttryck och innehåll.
Oavsett ditt val, så innehåller alla kurser en stor dos av rörelseglädje, då rörelse är en viktig del av vår verksamhet.

Hos oss kan du hitta Pyttedans, Musik & Rörelse och Musikal samt mycket mera. Då och då erbjuder vi även aktiviteter och fortbildningar för vuxna. Håll ögonen öppna!

Mer information
Kulturverkstan är en stor aktör i Karlstads kommun och bidrar till att barn i Karlstad upp till 20 år har möjlighet att utöva musik och dans. Kulturverkstan hette innan 2016 Barnmusikskolan och firade då sitt 50-årsjubileum!

Målet med Kulturverkstan är att erbjuda studiecirklar i "kreativa uttryck" och att så många som möjligt skall kunna delta oberoende av ekonomisk, kulturell eller social bakgrund. Kulturverkstan vill lyfta barnkulturen! Musik och dans är inte en lyxvara utan skall kunna få samma plats i samhället som vilken sport som helst!

Oavsett vilken aktivitet man väljer att delta i, får eleverna röra sig mycket och pedagogerna använder sig av så många kreativa uttryck som möjligt i sin undervisning. De vill i sin undervisning stimulera alla sinnen och arbeta både med kropp och knopp! På Kulturverkstan skall eleverna ha roligt, känna sig så trygga och betydelsefulla. Om barnen är glada när de kommer och ännu gladare är de går, är målet med lektionen nått.

Varje termin jobbar Kulturverkstan med ett tema och i slutet på varje termin har alla barn en avslutning. I samband med avslutningen visar pedagoger och barn upp hur en lektion kan se ut. Förutom i musikalgrupperna som är ett undantag, lägger man inte sitt fokus på att "träna in" saker för att ha något att visa upp. Vägen är viktigare än själva målet. Avslutningarna handlar mer om att visa upp HUR en lektion kan se ut. Detta för att föräldrarna skall känna sig delaktiga och få en insikt om Kulturverkstans arbetssätt.

Kulturverkstans ambition är att så frön och skapa ett livslångt intresse hos eleverna! Detta ger varje individ ett ökat självförtroende.

Address: Verkstadsgatan 1, 652 19 Karlstad (commune)
Phone: 054172978
City: Karlstad
Zip Code: 652 19


Opening Hours

Monday: 12:00 - 18:30
Tuesday: 15:00 - 20:00
Wednesday: 14:00 - 17:30
Thursday: 14:00 - 20:00


related searches: Kirkelig Kulturverksted
Similar places near
Gjuteriet - Karlstads kulturella smältdegel Gjuteriet - Karlstads kulturella smältdegel 0 meter Du får veta mer om Gjuteriet och vad som är på gång om du besöker vår hemsida: www.gj...
UNO Karlstad UNO Karlstad 714 meter Möjligtvis Sveriges bästa "fritidsgård". Tänk om det här hade existerat när...
Skaparverkstan_karlstad Skaparverkstan_karlstad 837 meter Skaparverkstan erbjuder kreativa drop in-workshoppar för dig i åldern 9- 13 år, som ä...
Wermland Opera Wermland Opera 1 km Wermland Opera förser värmlänningar och tillresande med ett brett urval av opera-/mus...
Tempelriddaren Tempelriddaren 1 km Tillsammans är en mycket bra föreställning Närheten till aktörerna gör upplevelsen ex...
Skoghall Scooter Punx Skoghall Scooter Punx 2 km Bästa mekplatsen i stan med kanonutbud av alkoholfri öl!
Comment on this business

to add Kulturverksta'n map to your website;