facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kungsklyftan

Address: Fjällbacka
City: Fjällbacka


Reviews
Vi inledde vandring på Vetterbergsleden/Kuststigen med trapporna till Kungsklyftan. Lite svårforcerad inledningsvis men ack så mäktigt att passera under de tre ”hängande” stenblocken. Den cineastiska kopplingen finns också där Ingrid Bergmans torg och Ronja Rövardotter och även den givna royalistiska kopplingen via Oscar II:s besök 1887. Vi fortsatte trapporna upp på Vetteberget som erbjuder en magisk utsikt över Fjällbacka och dess skärgård. Den blåmarkerade leden erbjuder sedan en rofylld promenad över berget och genom ett mindre skogsparti. Åter till vår startpunkt Busstationen följde vi Kuststigen på en mycket givande liten rundtur i själva Fjällbacka. Den rundan kan verkligen rekommenderas. Parkering och toalett finns bl a vid Busstationen.
Man går upp för trappan och sedan går man under tre stora häftiga stenar. Vill man se fantastisk utsikt över Fjällbacka då fortsätter man vandrar upp för trappan på berget. Förbered Er för det bästa av vandringen uppe på berget, en häftig vy från utsiktsplats!
En mycket häftig klyfta där naturen imponerar stort. Inte helt lätt att ta sig fram men det handlar bara om ett par hundra meter. Fortsätt sedan trappan upp för berget och njut av den fantastiska utsikten.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Lite svårttillgäng plats som inte är handikappanpassat men tar man det lugnt så är det en annorlunda och fin upplevelse. Men jag med dålig balans fick titta och planera vart jag skulle sätta fötternaTidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Häftig upplevelse. Kul med Ronja Rövardotter grejen. Kräver bra balans och fysik. Läskigt hala stenar när vi var där.
Kalastrevligt! Mycket vackert både på vägen upp, och naturligtvis även på toppen. Nackdelen är att väldigt många med oss känner detsamma varpå det bitvis blev rejält trångt i trapporna upp till toppen! Väl värt ett besök är det däremot helt klart!
Cool klyfta där Ronja rövardotter spelades in men tyckte det var trist att här inte fanns nån info om detta. Var spelade de in och hur gick det till? Var lite höjdmeter att ta sig upp men inte trångt nu i lågsäsong i trapporna. Mycket fin utsikt.
Det var en mängd trappor att gå i och ojämn teräng så inget jag gör om med stukad fot. Men! Utsikten var väl värt det och om man kommer dit en dag när det inte är så mycket folk så slipper man förhoppningsvis vänta på att andra ska upp/ner i trappan. Det kan vara svårt att hitta en parkering i närheten så planera lite med det i åtanke och det kan säkert gå smidigt för er.
Fantastisk, härlig och fin utsiktTidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasOsäker
Fantasieggande klyfta som får en att tänka på Ronja Rövardotter. Eller kanske jättar. Trappan upp är lite jobbig för den med dåligt flås men fullt möjlig.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Comment on this business

to add Kungsklyftan map to your website;