facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kville kyrka

Story

Kville kyrka är en kyrkobyggnad i Kville församling i Göteborgs stift.HistoriaTroligen byggdes Kvilles första sockenkyrka någon gång på 1000- eller 1100-talet, exakt när är svårt att fastställa, men den byggdes ungefär samtidigt som Svarteborgs kyrka.År 1853 blev Johan Henric Holmqwist kyrkoherde i Kville socken. På Holmqwists inrådan byggdes en ny kyrka. Kyrkan blev ett enormt bygge med 1 800 platser, en av Sveriges största landsbygdskyrkor. Den nya kyrkan stod klar i december 1864. Arkitekt var Hans Jakob Strömberg.Skrönorna berättar mycket om det storartade kyrkbygget under Holmqwists ledning. En skröna berättar om att förväxling av ritningar hade gjorts. Ritningar till en ny domkyrka i Härnösand hade kommit på avvägar och använts i Kville.Externa länkarTanums kommuns kulturminnesvårdsprogram om Kville kyrka Tanums kulturminnesvårdsprogram om Tanums kyrkorLitteraturStubelius, Sverker; Kville gamla kyrka (1947)

Address: Kvillevägen, 457 43 Fjällbacka
City: Fjällbacka
Zip Code: 457 43


Reviews
Stor kyrka från 1864 som då ersatte en medeltida kyrka. På övervåningen finns ett litet museum med delar från den äldre kyrkan, bland annat altaruppsats i barockstil från 1671 och predikstol från 1650. I kyrkan finns tavlor med alla präster, med start från Gudmund 1520 - 1530.
Fantastisk gospelkonsert som jag själv deltog i med Glory och vi sjöng med bästa Samuel Ljungblad och kören Chorus. Kyrkan är en stor och fin kyrka för just sådana ändamål. Bilden är tagen strax innan konserten startade framme från koret mot publiken.
STOR FIN KYRKA. MIN FÖRSTA SKOLAVSLUTNING SKEDDE DÄR FINA MINNEN.
En kyrka alla borde se, behöver målas utvändigt.
Stor och rymlig kyrka. Fin är den också, både inne och ute
Kville kyrka i mitt hjärta. Våra föräldrar vilar däroch varje gång jag kommer dit känner jag mig som hemma
Fin körka men behöver målas om
Madelene myrström är den bästa prästen hands off,
En ståtlig kyrka mitt i byn
Härligt kyrka med en superb akustik.
Comment on this business

to add Kville kyrka map to your website;