facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kycklingleden

Address: Grums
City: Grums


Similar places near
Billeruds Hallen Billeruds Hallen 11 km En fin liten ishall. Inte sådär svinkall som motsvarande i t ex Munkfors.
Grums Hockey Grums Hockey 11 km Finns inget bättre ställe, älskar hockey
Stall Celcino Stall Celcino 15 km Är man hästar som intresse har man kommit rätt . En väldigt fin hästgård.
Reviews
Startade på en liten parkering vid en badplats. Väldigt vacker led med informationstavlor som berättar om olika platser längs leden. 5,7 km lång med ganska lättvandrad. Vissa partier lite brant och steningt. Ta med badkläder och avsluta vandringen med ett bad Parkering: Grusade vändplan med plats för ca 10 bilar Toaletter: Torrdass mitt på vändplan Lämplig för hundar: Fin stig hela vägen som även fungerar bra för mindre hundar.
Kycklingleden slingrar sig längs Vänerns kust, genom en hassellund och barrskog, upp på ett berg, ner igen genom blandskog och den säregna Kycklingdalen, där över 38 sällsynta arter identifierats. På berget var det en stor skogsbrand 2004, ett över 2 km² stort område brann. Från bergstoppen kan du blicka ut över Vänern, västra Europas största sjö, 5 650 km². Vänern har även Europas största sötvattensskärgård, med fler än 22 000 öar, kobbar och skär.
Bra parkeringsmöjligheter. Fint bad med en strandbit och en bit med stenhäll, hundar kan även bada här och det finns bord med soffor att äta vid. Soptunnor och ett dass. Kycklingleden är fin terräng med fina utsiktsplatser, lite myggbenäget kan vara bra att veta om man är känslig för det då leden går genom en våtmark. På toppen finns vindskydd med bord och grillplats. Leden går bra att gå med hund och för den som vill träna batfotagång är leden helt ypperlig till det och ger bra massage för fötterna bland rötter och stenar. Barefoot approved!5,7km. Väl värt ett besök!
Helt okej led! Stundvis utmanande med en del klättring. Hade med barnen på 4 och 7 år. Inget problem för 7-åringen att gå, men 4-åringen tröttnade efter 3 km. Fint vid vattnet och vissa skogpartier. Fanns mycket blåbär och hallon att plocka. Stort plus för att roliga träskulpturer längs vägen.
Jättefin vandringsled. Väl markerad. Vilobänkar och informationsskyltar längs hela leden. Kuperad och varierad terräng. Rep att dra sig upp med på de mest branta partierna. Vindskydd med grillplats på toppen med vacker utsikt. Rekommenderas!
Mycket trevlig led med fin utsikt från toppen! Bra underhåll som tex rep anordning vid brantare partier.
Mycket trevlig promenad i inte alltför komplicerade terräng med passage i genuin vänernatur, över höjd med utsikt mot Gässlinegrundet.
Trevlig led som går genom olika naturmiljöer. Bra med viloplatser efter leden. Fin plats på höjden med vindskydd och bord.
Fin vandringsled på 5 km längs med Värnen. Fin utsikt uppe på toppen där det finns vindskydd och grillplats
Härlig, lagom lång runda med fina överraskningar och information.
Comment on this business

to add Kycklingleden map to your website;