facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kyrkbygård, Slättåkra

Kyrkbygård, Slättåkra

About

Inblickar i verksamheten på det småskaliga KRAV-certifierade ekologiska lantbruket Kyrkbygård i Slättåkra norr om Halmstad.

Story

Kyrkbygård är ett KRAV-certifierat ekologisk småskaligt lantbruk 20 km norr om Halmstad. Gården drivs gemensamt av familjer med fokus på matproduktion. Vi säljer ekologiskt odlade grönsaker, potatis, kött och hö i småbalar. Nu under säsong är grönsaker och potatis dagsfärska direkt från landet.

Vår gårdsbutik håller öppet lördagar aug-sept kl 10-14.
Följ skyltning från korsningen i Slättåkra, kör mot Havsered.

Gården, som vi övertog av Sven-Anders Arvidsson i början av maj 2015, har varit KRAV-certifierad de senaste 17 åren. En stor fördel då vi slapp karenstid och direkt kunde börja odla ekologiskt i en levande jord.

I våra stora kuperade naturbetesmarker betar ett tiotal rödkullor och ca 20 får. I vallen bökar våra "rosa" grisar i gott sällskap av linderödsgrisarna Sara och Klara. Kommer du på besök hittar du även göingegetter, kalkoner, hästar och en tupp i hagarna.

Vilka är då vi? Vi är tre familjer från Slättåkra som vill driva en verksamhet här. Vi tror att lokalt producerad mat åter kommer bli viktigt. Inte för att det för tillfället är trendigt, utan för att det kommer bli nödvändigt. Vi vill bidra till en förändring av jordbruket. Andra grödor, framförallt fleråriga, krävs för att nå ett hållbart jordbruk med väsentligt mindre dieselanvändning.

Carina Bengtsson och Jesper Sandström

Address: Slättåkra Kyrkby 421, 313 93 Oskarström
Phone: 0727-152 152
City: Oskarström
Zip Code: 313 93


Similar places near
Auktionsklubban/Prylmagasinet Auktionsklubban/Prylmagasinet 5 km Säljer uppenbart grejer utan att veta ett knyst samt skylla ifrån sig när det borde v...
Syverkstan Syverkstan 6 km Lappteknik & broderier - mönster i egen design Semesterstängt t.o.m. 1/8.
Langholz Bilservice Langholz Bilservice 6 km Service av alla förekommande märken. Motorbyggen, special jobb, svetsning, custom m...
Stuteri Stall Humlan Stuteri Stall Humlan 7 km Uppfödning av SWB, inriktning hoppning & dressyr. Inackorderingsstall. Foderbutik.
Stall Lindiloo Stall Lindiloo 8 km Stallet drivs av Linda Östman, hippolog och utbildad SRL III (Svensk Ridlärare Level ...
Aqua Seer's Hundcenter Aqua Seer's Hundcenter 13 km Hundar som lämnas här får stå ute och skälla hela natten, under all kritik.
Comment on this business

to add Kyrkbygård, Slättåkra map to your website;