facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Långshyttans Älgpark

Långshyttans Älgpark

About

Långshyttans Älgpark

Story

Långshyttans älgpark har i år 8 älgar. Besökarna erbjuds personlig guidning där ni kommer mycket nära älgarna. Vår stolthet Elvis är mycket förtjust i banan och besökarna ges möjlighet att ge älgarna en smakbit. Parken har café och konferensmöjligheter och vi erbjuder lättare matservering och middagar vid beställning. Älgparken är vackert belägen vid sjön Lången. Förutom att besöka älgarna har vi en mängd andra aktiviteter.

Glöm ej kameran.

Välkomna!

Studiefrämjandet
I vår verksamhet samarbetar vi med Studiefrämjandet kring guidningar, med kurser, naturstig, projekt mm. Mer om Studiefrämjandet finner ni på: www.studieframjandet.se/dalarna

Utbud
Parken har café dagligen med lättare förtäring. Vi har konferensmöjligheter och vi erbjuder matservering och middagar vid beställning. Vi har mässor, vi erbjuder föreningar och grupper personliga upplägg som exempelvis 5 kamp. Vi har kursverksamheter kring tex. gärdesgårdsbindning och hundkurser, föreläsningar mm.
Vi har även anlagt en naturslinga med fågelholksutställning, rävgryt mm. Nere vid sjön finns grillmöjligheter för större grupper. Mindre naturkamping finns att tillgå (bokas innan).
Vi har badplats och det finns möjlighet att hyra båt och fiska.

Älgar
2011 har vi 8 älgar i parken. Äldst och störst är tjuren Elvis, 7 år gammal. Sen har vi älgkon Frida som är 6 år. Hon är nybliven (2011-05-09) 2 barnsmor. Vi har även älgarna Fina, Astrid och Viktor. Sedan har vi 3 icke namngivna älgkalvar. Kalvarna kommer att namnges under sommaren.

[email protected]
070 – 5457420
076 -8060641



"Family-run elk-park in Långshyttan, Dalarna.Please note that we are open only in the summer-season. From the last weekend in May to the last weekend in August."
Address: AB Nordviken 313, 770 70 Långshyttan
City: Långshyttan
Zip Code: 770 70


Reviews
Mysigt och nära möte med både stora och små älgar Tidpunkt för besökVardag
Trevligt ställe där man kan titta , mata och klappa älgarna. Grymt trevlig personal med humor Fika och lättare mat finns . Glass. Toalett. Camping och fri parkering för besökare. Bänkar ute för att fika och en lekplats inte långt därifrån . Finns sjö i närheten. En av ägarna kom o visade älgarna och berättade deras namn och pratade med dom o dom svarade.
Trevligt ställe med bra priser på mat och fika. Ägarna var jättetrevliga och tog hand om oss på bästa sätt.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Det är nära till allt. Man parkerar precis vid lekplats/sittplatser där lekplats, parkering och älgparkens entré är lagda som en trekant. Jag var här med barn i åldrarna 4, 6 och 12 samt oss vuxna i 20-30 samt 50-60årsåldern Entren: här köper man inträde och kan sedan gå ut genom en dörr direkt till själva parken. Parken är egentligen en inhägnad hage till älgarna. De är fullt synliga vart de än är, även om de är mycket små då de är längst bort eller vid sitt vind/solskydd. En av de som arbetade kom ut och fick älgarna att vilja komma och hälsa. De käkade björkris som man fick gratis som besökare, eller bananer som man fick köpa på plats inte ta med egna. Vi fick lite guidning om vilka älgarna var och deras personligheter. Klappa på dem och njuta av att vara nära dem en stund. Vid entrén kan man även köpa mat, glass eller fika, det är en mysig stuga och riktigt härlig miljö att fika i. Även souvenirer finns att köpa. Men kan även gå på mini-loppis på övervåningen. Lekparken är ett ganska stort ställe med gungbräda, sandlåda, lekstuga, mindre klätterställning och massor av leksaker, både för små och stora, leksaks kök, kubb, fotbollar m.m. finns massor och bara fantasin sätter gränser. Stranden/grillplats. Orkar man gå lite längre bort kan man gå upp i ett barnanpassat utkiksplats där det även finns uppsatta bilder på djur som man kan hitta eller "skjuta" som min son sa... Därefter är en enorm gräsmatta, grillplats och liten strand med mycket sten på botten, en flytbrygga finns också. Vi tände grillen och barnen lekte vid vattnet. Hela dagen var förtjusande och hade inte min kära far haft så bråttom hem hade vi varit där från öppning till stängning. Tack för denna dag älgparken!!!
Fint utflyktsmål, man kommer nära älgarna och får mata dem. Gott fika. Väl värt ett besök dit!
Älgar och ett kafé. Finns en liten lekplats med fikabord. Du får mata älgar med björkris och banan och de som jobbar där är trevliga och berättar gärna om älgarna.
Trevligt ställe där man får uppleva och mata djuren.
Bra information av ägaren som berättar vad man vill veta samt historier om älgarna.
Trevligt ställe. Finns ett litet kafé och ett hängn med älgar man får mata.
Super mysigt och väldigt roligt att se älgar sådär nära. Man fick klappa och mata med björkris och Banan. Rekommenderar för barnfamiljer och älg entusiaster!
Comment on this business

to add Långshyttans Älgpark map to your website;