facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Lappdals islandshästar

About

Ridskola, turridning, avel, inackordering islandshästar.



"Turridning, Ridskola, Stallplatser och uppfödning av islandshästar"
Address: Tina von Dardel Lappdals Gård Seveniusvägen 26, 18433 Åkersberga
Phone: 0706998992
City: Åkersberga
Zip Code: 18433



related searches: Häståkeriet, Grims islandshästar, Örnäs, Turridning islandshäst Stockholm, Stockholm By Horse, Turridning Stockholm
Similar places near
Lilla Smedbystallet Lilla Smedbystallet 2 km Stall Smedby Gård, charmigt stall som ligger centralt i Åkersberga. Gården bedriver e...
Norrö Gård Norrö Gård 3 km Vi har just nu lediga stallplatser, från 4.500 kr/månad inkl alla ut-, insläpp och fo...
Norröby gård - Stall Tungel Norröby gård - Stall Tungel 3 km Uppstallning av privathästar och ponnysar med tränings- och gärna tävlingsinriktning....
Stall Bobacken Stall Bobacken 12 km Jättetrevliga människor och hästar
Reviews
sämsta bemötande har hon TINA ägaren!! Ingen trevlig person! Man betalar pengar och blir behanlad som at man är arbetare där! Hon hälsar inte ens ordentlig! Gamla hästar gav hon till oss, ingen ordentlig presentation även om hon blev informerad flera gånger att vi ar NYBÖRJARE!!!!! Tog 2 timmar bara att hämta hästarna och göra de klara! En turridning på 1.5 timme slösade 4 timmar av min tid!!!! Spara dina pengar och din tid, åk INTE dit!
Ridturen var väl helt ok, men det är under all kritik att ägaren inte kunnat skicka mig ett kvitto på ridturen trots att jag ringt, sms:at och mailat flera gånger. Kräv kvitto på plats om ni vill kunna använda er av friskvårdsbidraget.
Hur underbara är inte hästarna här!! Det finns en häst för alla oavsett ridvana! En ggr/mån åker jag hit för turridning å det är livskvalité med dessa hästar och dom supertrevliga turledarna och dom fina ridstigarna!!
Lörd 4/11 var jag på Lappdals Gård o skulle rida ut. Till ridturen kom ett par; man o kvinna, för att delta. Mannen vägde över 80 kg o kunde inte erbjudas ridning eftersom det är maxgräns på 80 kg. Information om vikt-gräns lämnas inför ridturen såväl som minimiålder o hur grupperna indelas för ovana/vana ryttare. All denna information finns skriftligt inför bokningen på nätet. Mannen stod på sig o sa att han vägde bara 82 kg eller "kanske lite mer" o att han krävde att få rida. Han blev otrevlig, vägrade betala sina 2 reserverade turplatser hans kvinnliga sällskap stod o rökte invid stallet o så drog de därifrån. Heder åt dig TINA VON DARDEL som tar ansvar för dina islandshästar och värnar om deras hälsa. Många hade nog gjort ett undantag på hästarnas bekostnad men inte du. Vi är många som är glada över att vi får ta del av de fina Lappdals islandshästarna som får respekt och omtanke.
Red samma tur som Klara och delar hennes upplevelse. Vi har ridit på ganska många ställen vid det här laget och ser en del förbättringspotential. När en som gäst kommer är det både trevligt och mer effektivt att göra en ordentlig presentation och visa var saker finns så en slipper springa runt och leta. Ett annat förslag för att komma iväg fortare skulle vara att ta en grupp i taget och göra i ordning hästarna. Det skulle också vara att föredra att dela upp nybörjare och mer erfarna för att kunna ge mer tid för förberedelse för dem som behöver det. Tycker av flera skäl att det är problematiskt att ta med personer som aldrig eller mkt få gånger har suttit på en häst på denna typ av tur, hur snälla hästarna än är. Om man ändå väljer att göra det bör man vara en mindre grupp alt två ledare för att ha möjlighet att se vad som händer. När en ryttare under turen föll av uppstod stress i slutet av ledet som inte hanterades. Nu gick allt bra, men i en sådan situation finns det risk att ovana ryttare agerar på ett sätt som kan leda till värre olyckor. Jag funderade också över att det inte verkade finnas någon första hjälpen-utrustning med på turen, vilket jag uppfattar att man brukar ha. Vi valde att inte rida den andra inbokade dagen då vi av flera skäl inte tyckte att det kändes roligt, något som aldrig har hänt förut. Med detta sagt var det en fin tur i vackra omgivningar och islandshästar är fantastiska hästar att rida. Hoppas att man framöver arbetar vidare med bemötande och säkerhetsfrågor.
Jag kommer definitivt tillbaka! Det var en härlig ridtur idag. Vi var en grupp på 5 personer och två härliga ledare. Det var även en större grupp ca 10 ute samtidigt med en ledare. Hästarna var väldigt snälla och bra för turridning. Vad jag skulle vilja tipsa Ladddals om är att basera turerna på viken nivå ryttaren är. Vi var en grupp med väldigt spridda nivåer. Det sätter hinder för både de som har lite mer erfarenhet men även för de som inte har det. Jag tror alla skulle då ut mer av dagen om det vore jämnare nivåer av erfarenhet i grupperna. Sen tyckte jag personligen att det var lite för lång tid på ridbanan innan ritt ut i skogen. Det var i huvudsak skritt runt i cirkel på led. Sen kan jag förstå kommentarerna nedan om man är nybörjare och blir lämnad själv på ridbanan när ledarna gör i ordning sina hästar och tycker det är obekvämt. Därav igen att det kanske är lämpligt att göra upplägg beroende på nivåer. Men alltså detta är bara några förbättringspunkter jag ser för att få verksamheten ännu bättre. Jag är SUPERNÖJD över dagen och önskar jag är där snart igen. Tack för idag!
Trevlig personal som höll humöret uppe även fast det regnade. Bra säkerhetstänkande. Fina hästar. Fin miljö att rida i.
Jag och mina tjejkompisar hade sett fram emot en trevlig dag med turrdigning i vackra miljöer, men så blev det inte riktigt. Väl på plats blev vi extremt dåligt bemötta. Hon som äger stallet sa inte ens hennes namn utan frågade istället genast hur vi skulle betala även fast vi gjort det innan. Under "genomgången" så var min grupp väldigt tydiga med att vi inte har någon ridvana alls vilket de noterade. Väl ute i hagen var vi en alldeles för stor grupp 15 personer med lite ridvana allihopa. Ingen genomgång gavs för hur man skulle starta eller stoppa hästen eller hur långt avstånd som skulle hållas mellan hästarna. Efter en kort skrittlektion så skulle vi trava. De hade ingen koll på gruppen som helhet och rätt som det var så flyger min kompis av hästen framför mig och blir liggandes på marken. Jag blir rädd och även min andra kompis som såg detta. Det var ingen samling efteråt där de lugnade gruppen eller gav en förklaring till vad som hänt vilket såklart kan vara svårt när man har att göra med djur. Min grupp fick skritta i skogsmiljö med två småtjejer som gjorde så gott de kunde de var supertrevliga och duktiga under omständigheterna. Vi fick inget ursäkta/förlåt/ber om ursäkt för det inträffade. Min kompis var mycket uppskakad, men det var ingen som brydde sig om detta, vilket är underligt då man med lite hästvana kan bli extremt uppskattad av någont sådant här. Jag skulle verkligen inte rekkommenderar detta ställe om ni sett framför er en lugn turridning med kunnig personal.
Detta var vårt fjärde besök på Lappdal tvåtimmarsturen, nu efter ett längre uppehåll. Väl på plats visade det sig att något hade strulat till sig med bokningen, varför vi inte fick plats i gruppen det fanns helt enkelt inte tillräckligt med hästar. I ett sådant här läge kan det lätt gå snett, med irritation och annat som följd, men viljan till kompensation för besväret var ytterst imponerande hos ansvarig på plats; vi blev skjutsade till Domaruddens restaurang och bjudna på lunch och fika, och fick ett par timmar senare en egen, privat tur, upplagd efter våra önskemål, helt utan kostnad. Saker och ting kan gå fel, och ofta avgörs konsekvenserna till stor del av inställningen hos den som ansvarar, vilken i det här fallet gav oss en strålande dag, och god lust att snart komma tillbaka. Stort tack Robert! /M, Am & H
Comment on this business

to add Lappdals islandshästar map to your website;