facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Leffes

Leffes

About

Välkomna till restaurang Leffes i Sälen! Här finner du inte bara en riktigt god pizza utan även Sälens bästa burgare!

Story

I början av 60-talet lämnade Leif ”Leffe” Johansson sitt kära Horrmund i Sälen för att mönstra på en gammal skonare på väg till Katmandu. Om Leffe läst på lite mer hade han upptäckt att slutdestinationen inte alls var Katmandu, utan San Francisco i Kalifornien. Var Leffe hade fått Katmandu ifrån var en gåta, till och med för honom själv. Faktiskt ända tills han anlände till San Fransisco sommaren 1962 och såg namnet ”Katmandu” längst bak på skonaren.
Leffe mönstrade av, hoppade på en spårvagn i hamnen och skuttade av på toppen av stadens kullar. Vid korsningen Haight-Ashbury började magen kurra och Leffe begav sig med näsans hjälp till första bästa matställe. Det var här Leffes liv förändrades för alltid.
Än idag spekuleras det i vad det var som faktiskt hände denna torsdag i juli.
Men vi, som sitter inne med sanningen – hans väldokumenterade loggbok, vi vet. Det var här Leffe åt sin allra första hamburgare!



"LEFFES BURGERS & PIZZA FJÄLLETS GODASTE OCH MEST KVALITATIVA BURGARE OCH PIZZORVälkommen varje dag hela sommaren mellan 1/7 och 14/8. Köket stänger kl 21.00. Alltid drop in.Leffes är stället för dig som vill ha en riktigt saftig burgare eller en mastig nygräddad pizza efter en dag ute på fjället. Våra burgare görs för hand av färs på hängmörat nötkött 70 % högrev och 30 % bringa. Våra pizzor är dessutom stora nog att dela, eller klarar du kanske en hel? Vi kan lova att det är värt att åka från Lindvallen för att äta Sälens bästa pizza!"
Address: Högfjällshotellet, 780 67 Sälen
Phone: 028087034
City: Sälen
Zip Code: 780 67



related searches: Leffes beer, Leffes meaning, Leffe Blonde, Leffe beer, Leffe percentage, Leffe Tripel, Is Leffe a lager, Where to buy Leffe Beer
Similar places near
Pinoccihos Pizzeria Pinoccihos Pizzeria 3 km Riktigt god pizza, Tun och krispig!
Burger King Sälen Burger King Sälen 4 km Det var dålig service och dålig mat. Maten var kalla och behövdes bytas ut. Skulle ge...
Ubbe's Hämtpizza/Asian Bar & Kök Ubbe's Hämtpizza/Asian Bar & Kök 7 km Helt ok pizza men rätt otrevlig tjej som lämnade ut beställningen. Tror hon måste öva...
Pizza Pizza 8 km God kebab med frasiga pommes och mycket sallad. Fick inte lunchpris fastän beställd p...
Reviews
Helt ok pizza, helt ok pris för att vara Sälen, pizzan räcker lätt till två pers. Det är typ en vanlig tunn svennebanan-familjepizza med lite roligare pålägg. Inget speciellt men god. Degen är lite skum, stenhårda kanter.
Leffes var en riktig favorit förut med gigantiska pizzor och bra smak vilket reflekterades i att lokalen alltid var packad med folk. Nu påstår dem att de börjat göra egen deg och gör pizzorna med Napolitansk stil. Vad det egentligen innebär är att de nu endast gör surdegspizzor i betydligt mindre storlek, vilket inte gjort mig något om smaken varit där. Har käkat på äkta legendariska Napolitano restauranger runt om i Europa och det liknar definitivt inte Leffes idag om jag säger så för i Italien hade man inte vågat påstå att det där ens är en pizza. Spendera pengarna någon annanstans är mitt råd.
Jättebra mat det tog tid för maten att komma men det var svin god kan verkligen rekommendera funkar även för småbarns familjer jag tycket verkligen ni ska testa äta där dom har bästa maten caesarsallad var jättegod pizzan var helt magisk och hamburgaren var också bra
En total besvikelse i år. Verkar som att inflationen och elpriserna har även påverkat smaken och framförallt storleken på den så kallad gigantiska pizzan.
Trevlig personal och god mat. Pizzan är lite dyrare än vanligt men de är riktigt goda så värt de extra slantarnaMat: 4/5
Ett riktigt bra ställe! Fint inrett och härlig rustik atmosfär. Maten smakar GUDOMLIGT GOTT! Och deras shakes är något du lär vilja prova Dock ska du inte lita på deras portionsstorlekar så mycket, särskilt pizzorna marknadsförs som att de är jättestora och servitrisen blev lite imponerad när vi beställde in en pizza till en person, men i själva verket är de bara lite större en en normal svenssonpizza från din lokala pizzeria med tunn botten. Smakmässigt är det dock helt superbt!
Vi fick vänta en timma för att få mat som man kan med fördel istället kan handla på ICA. En hamburgare se bild kostar 180 kr. Till hamburgaren medföljer inga pommes eller tillbehör. Ät inte här!
I helheten var pizzan god, tyvärr kan inte ens Leffe få brända kanter att smaka bra.
Åt Big Leffe. Man kan välja mellan en eller två 100 g. En är för lite och två för mycket. Hamburgaren är ganska liten. Vi fick vänta närmare en timme på maten. Ändå så var inte hamburgaren särskilt varm. Smaken var bättre än McDonalds men jag hade förväntat mig bättre.
Riktigt goda hamburgare och ingen direkt väntetid. Plus att det va så trevlig personal
Comment on this business

to add Leffes map to your website;