facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Lerums seglargymnasium

Lerums seglargymnasium

About

Ett av två seglargymnasium med riksintag. Här kan du följa vad som händer på skolan

Story

Seglargymnasiet på Lerums Gymnasium startade hösten 1989 tack vare skolans dåvarande idrottslärare Björn Johanssons och hans stora engagemang och kompetens i elitsegling. Seglargymnasiet i Lerums startades i samverkan med Lerums kommun, försäkringsbolaget Atlantica och Göteborgs- och Hallands Seglarförbund.

Syftet med denna satsning var att erbjuda talangfulla och duktiga seglare möjlighet att kombinera träning och studier. Eleverna erbjuds ett schema som är anpassat till deras behov av fysisk träning och samtidigt på ett lämpligt sätt ger dem de traditionella lektioner och arbetspass som de teoretiska studierna fordrar för att eleven ska ha möjlighet att lyckas.
Eleverna som går seglargymnasiet i Lerums seglar på sjön Aspen som ligger en knapp kilometer från skolan och på olika platser ute vi havet för att få utmaningen med vågor och strömmar. Tillsammans med sin tränare sätter eleven upp sina personliga mål för att nå så bra resultat som möjligt, både då det gäller segling och skolarbete. Eleverna seglar såväl enmans- som tvåmansbåt.
Lerums tätort ligger 20 km från Göteborg med bra kommunala förbindelser för elever som reser. Lerum har idag drygt 37 000 kommuninvånare och är en kommun i expansion i många avseenden.

Tränarfrågan har varit av central roll i Seglargymnasiets utveckling och framgång. Björn Johansson som varit med sedan starten blev senare förbundskapten i Svenska Seglarförbundet och är nu tillbaka som rektor. Björn följdes av framgångsrika seglare som Thomas Rahm, Anders Perols, Björn Alm och numera Magnus Nilsson och Per Frykholm till Lerum för att ta ansvar som seglingstränare på gymnasiet. Tränarnas fasta övertygelse har hela tiden varit att de bästa resultaten nås om seglingsträningen bedrivs som en lagsport trots att det är en individuell sport.

Resultatmässigt har vi under åren fått positiv respons på vår verksamhet. Av de seglare som ingår i SWE Sailing Team (landslaget, utvecklingslandslaget och ungdomslandslaget) har flertalet gått på Lerums Seglargymnasium.

Address: Alingsåsvägen 9, 44335 Lerum
Phone: 0702869130
City: Lerum
Zip Code: 44335



related searches: Lerums gymnasium program, Lerums gymnasium ridning, Individuellt val Lerums gymnasium
Similar places near
Lerums vuxenutbildning Lerums vuxenutbildning 173 meter Ett bra komvux med lärare som faktiskt vill lära ut.
Aspevallen Aspevallen 1 km Lite kalt i vattnet men rena bakugnen på stranden så gott i vattnet ändå. Ta med eget...
FBC Lerum FBC Lerum 2 km Välorganiserad förening som gör ett digert arbete för att engagera ungdomar. Många ak...
Lerums Kickboxning Lerums Kickboxning 2 km Grymt bra träning
Förbohallen, Stenkullen Förbohallen, Stenkullen 3 km Tycker inte att inträde på juniormatcher i handboll är rimligt det allra minsta. Vet ...
Lerums Judoklubb Lerums Judoklubb 7 km Lerums Judoklubb startades 1981 av Louis Munoz. Dojon är belägen i Gråbo Bygdegård, ...
Comment on this business

to add Lerums seglargymnasium map to your website;