facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for LGT Logistics AB

LGT Logistics AB

About

Välkommen till Nordens ledande specialistföretag för möbellogistik!

Vi erbjuder kompletta logistiktjänster genom hela logistikkedjan.

Story

LGT står for LBC – GM–ITM – Transport, och ända sedan 1970-talet har de bolag som ingår i den nuvarande koncernen varit målmedvetet inriktade och specialiserade på möbeltransporter.

Sedan 1990, då LBC Sweden förvärvade GM-ITM, har de svenska och danska verksamheterna ingått i samma koncern. 1994 etablerades den finska verksamheten. Koncernen ägdes då av det svenska transportföretaget ASG, som senare förvärvades av Danzas och DHL.

1. oktober 2005 såldes LBC och GM-ITM till LITORINA Kapital

1. april 2009 förvärvades koncernen av AXCEL

1. marts 2015 förvärvades koncernen av Litorina

I dag har koncernen trafiker till och från hela Västeuropa, och vi har börjat rikta blicken på de nya EU-medlemsländerna i Östeuropa. Som ett led i den expansionen har vi sedan 2011 ett kontor i Litauen. Dessutom har vi genom den danska verksamheten en kraftig tillväxt på ankommande containerfrakter från Fjärran Östern med möbler för distribution i Europa.

Koncernen sysselsätter för närvarande 303 medarbetare på våra enheter i Horsens, Tibro, Bjärnum, Lahti och Vilnius, varav 160 i Sverige. Omsättningen var 2013 omkring 700 MSEK, varav 370 MSEK i Sverige.

Address: Fågelviksleden 4, Box 269, SE-543 23 Tibro
Phone: +46 (0) 504 401 00
City: Tibro
Zip Code: SE-543 23


Similar places near
LL Bärgning och Transport AB LL Bärgning och Transport AB 396 meter Super service även efter värvningen fick hjälp med båttrailer ock förvaring
Roland Johansson Möbeltransporter AB Roland Johansson Möbeltransporter AB 475 meter Huvudsyssla trafik mellan Västergötland/Småland - Gotland. Vi åtar oss även transpor...
Henrik Emanuelssons Åkeri AB Henrik Emanuelssons Åkeri AB 2 km Jag är anställd vid detta åkeri, sluta komma med dumma frågor, jag passerar många adr...
Reviews
Världens mest hjälpsamma killar som kämpade med att få upp vår tunga soffa uppför en alldeles för brant trappa. Med mycket möda, styrka och logistik lyckades de. Väldigt tacksam!
Lasset kommer fram trasigt och företaget vill ej ta på sig ansvar. Personalen i lgt drar och kastar paketen då speditörerna jobbar ensamma med produkter över 50kg. Detta företag bör granskas alt att man väljer annan leverantör
Korrekt information om var paketet kunde hämtas på baksidan av byggnaden men fick vänta 10 minuter och undra om jag var på fel ställe iallafall.
Väntade på paketleverans, dom glömde lägga det på lastbilen så jag fick hyra en kärra och köra 5 mil för att hämta det själv.
LGT Tibro, är det bästa transport företaget för möbler i Sverige!!
Bra ordning på grejerna, går att lita på!
Gods hantering.
Comment on this business

to add LGT Logistics AB map to your website;