facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Lilla Istanbul

Lilla Istanbul

About

Lilla Istanbul är en skapelse av folkkonstnären Jan-Erik Svennberg, en ovanlig och egensinnig samling moskéer och orientaliska byggnader, några hundra meter från Sala Silvergruva.

Address: Annedal 106, 733 36 Sala
Phone: 0739-79 08 32
City: Sala
Zip Code: 733 36


Reviews
Några km utanför för Stockholm i Sala kan du besöka lilla Istanbul. Japp stämmer bra det inte alls så svårt att hitta heller. Precis intill stora parkeringen på SalemsIF ligger denna fantastiska konstutställning som ägs av Jan- Erik, som har spenderat ca.40 år på att konstruera små miniatyrer av de äkta moskéerna och fontänerna i Istanbul. Det är bra att ringa Jan-Erik innan man besöker honom för då kan du få en riktig guidning av honom. Så mycket tid och arbete han lagt på denna plats bör nog ses av den som älskar konst. Mycket väl värt besöksplats med barn, som även kan kika in i några byggnader och kanske hitta någon målning eller små detaljer.
Kul plats att besöka. Ägaren har byggt alla dessa modeller själv. Fick en fin guidad tur med mycket information om Istanbul och Turkiet.
Ett otroligt ställe som jag verkligen rekommenderar. Det helt oplanerade besöket blev ett minne för livet, när Jan-Erik reste sig från solandet på gräsmattan och bjöd på guidad visning. Mycket intressant information, många häftiga modeller av moskéer och en spännande snabbgenomgång av Turkiets historia. Flera moskéer gick att krypa in i, och väl inne blev det ytterligare upplevelser. Inne i flera moskéer var det nämligen ståhöjd, målade rutor, statyer och tavlor. Dessa moskéer hade mycket väl kunnat finnas som en utställning på ett större museum, men finns att hitta på Jan-Eriks tomt i Sala. Kombinationen är helt fantastisk! Har du chansen - åk dit!
En magisk upplevelse fylld med intressanta anektoder berikade av både fakta och spänning om Jan-Eriks äventyr i Turkiet. Åk hit om ni vill se ett otroligt hantverk i kombination med upplevelser som ni aldrig kommer att glömma.
Måste upplevas på plats. Väldigt coolt. Och väldigt märkligt. Lite "outsider art", sådär. Var beredd på att du besöker konstnärens trädgård, har du tur så får du en guidning. Räkna isåfall med långa sköna utläggningar om turkisk historia utifrån konstnärens perspektiv. Var beredd på att swisha en slant för att sponsra fortsatta skapandet.
Det mycket bra nu
Platsen har varit jättefin en gång i tiden,mycket arbete nedlagt.
Kul grej. Inget man gör en heldag av precis. Ytterligare "hus" bakom skjulet. Har man tid över och är i krokarna, absolut ett besök. Kan tänka mig att 30 minuter räcker för de flesta.
Väldigt häftig och intressant plats. Om man är i Sala och har tid över så är det här nästan ett måste att besöka!
Otrolig konst tillverkat av en svensk om inte annat! Visste ni exempelvis att Istanbul var VÄRLDENS STÖRSTA STAD med sina va 30 miljoner invånare!
Comment on this business

Reviews, get directions and contact details Lilla Istanbul.

Sala arts & entertainment

opening hours, reviews, map, satellite view. Sala location, how can i go. Lilla Istanbul address, phone, state, city, zip code. On this page you can find companies similar to Lilla Istanbul. On this website you can share your comments and experiences about Lilla Istanbul with other people.

to add Lilla Istanbul map to your website;



Similar places near
TA konst TA konst 603 meter Alster gjorda av mig. Jag målar i olja och akvarell och tecknar och älskar att skap...
Studio Eight Studio Eight 2 km Inspelningsstudio som ligger på Gruvvägen 8 i Sala. Följ oss på Instagram; Studio Eig...
Sala Allehanda Sala Allehanda 3 km Välkommen till Sala Allehandas officiella sida på Facebook! Vad tycker du vi ska upp...
Sala stickar Sala stickar 3 km Stickträffar i Sala för oss som vill träffa likasinnade. Nystartad januari 2020, vi b...
Red Cloud Tattoos Red Cloud Tattoos 3 km Min Tattuerare ; Tvärnöjd med dom han gjort hitills å är precis hemma därifrån efter ...