facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Linnebergs Gård

Linnebergs Gård

About

Linnebergs Gård har ekologiska nötkreatur av rasen Belted Galloway och frigående Linderödsgrisar i skogshägn. Vi hyr också ut två charmiga hus veckovis.

Story

Friska och glada djur

Både våra grisarna och kor växer betydligt långsammare och lever ett rörligt uteliv i en naturlig flock, vilket ger friska lugna djur.

Steget mellan producent och konsument måste inte vara långt, men så är det tyvärr i allt större utsträckning när man köper kött i affären. Är det inte så att köttet importerats från Brasilien, har först oftast djuren och sedan även köttet transporterats kors och tvärs över hela södra Sverige.

Hos oss kan ni komma och hämta köttlådorna på gården, bara några kilometer eller mil från ert hem, vid leveransdagar eller om ni har svårt med det kan vi ofta ordna leverans till er. Ni ser med egna ögon var djuren kommer ifrån och hur de har det.
Korna väljer ofta att gå undan och föda utomhus i en vindskyddad torr skogsbacke när vädret är bra och så gott som alltid klarar de sig bäst utan hjälp. Kon får en kalv om året som får gå med kon hela säsongen eller längre.

Grisarna lever i flock med flera suggor och en galt. Det är alltid kultingar i olika åldrar i hägnet och de stannar hela tiden i flock. Det föds flest kultingar på senvintern, ungefär som för vildsvinen. Speciellt de äldre suggorna vet när det passar bäst med årstiderna.

Det nötkött vi säljer kommer från renrasiga eller blandras av Belted Galloway som är uppfödda helt på gräs, inte gödda med sojabönor potatis kraftfoder eller onaturliga proteinfoder. Kor är som vi alla vet gräsätare och trivs bäst när de betar naturligt landskapsvårdande i beteshagar större delen av året och äter egenproducerad ensilage vintertid. Den långsammare uppväxten och att djuren blir lite äldre ger bra fettmarmorering i köttet och en fantastisk smak, betydligt fylligare och med mer karaktär än vad man kanske är van vid. Det ger också vältränade friska djur som också förstärker smaken och karaktären hos köttet, men samtidigt skall man för att bibehålla mörheten tänka på att inte tillaga de finare detaljerna för länge. Köttet hängmöras i minst två veckor.

Det griskött vi säljer kommer från Linderödsgrisar som är uppfödda på vad naturen bjuder med gräs, rötter, insekter och svamp, men de får också basmat som ensilage, rotfrukter och kornkross. Detta naturliga födosök ger mindre fett än vad man är van vid med gris och en liten aning av viltsmak, vilket uppskattas av många som provat. Våra grisar är inte ekologiskt certifierade då vi inte har tillgång till 100% ekologisk foder, utan de får också kornkross och betor som inte alltid är ekologiskt odlat. Köttet hängmöras i en vecka.

Address: Linneberg Öppinge 653, 305 94 Halmstad
Phone: 0703027076
City: Halmstad
Zip Code: 305 94



related searches: Linnebergs gård halmstad wedding, Linnebergs gård halmstad review
Similar places near
Wapnö Gård Wapnö Gård 13 km Vi besökte Wapnö och gick runt. Det var trevligt att kunna se korna och kalvarna och ...
Villa Strandhem Villa Strandhem 15 km Uthyrning av sekelskiftesvilla med tillhörande stugor med upp till 22 sovplatser.
Nordic Camping Tylösand Nordic Camping Tylösand 19 km Välkomna till oss på charmiga Halmstad Camping! Hos oss bor du nära Tylösands kända s...
Comment on this business

to add Linnebergs Gård map to your website;