facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Ljungs slott

Story

Ljung är ett slott i Ljungs socken i Linköpings kommun, Östergötland. Slottet är beläget vid Ljungssjön.Beskrivning och lägeHuvudbyggnaden har tre ljusgula våningar, varav bottenvåningen är rusticerad. Den har ett valmat mansardtak och en konsolburen balkong med ett smidesräcke som accent över portalen. Huvudbyggnaden är flankerad av låga envåningsflyglar och är placerad på ett krön av Motala ströms strandsluttning. Göta kanal drogs över slottets marker söder om huvudbyggnaden under tidigt 1800-tal. Från huvudbyggnaden utgår tre alléer, där en leder fram till Ljungs kyrka, vilken därmed knyts till den feodala miljön. Mellan slottet och Motala ström finns en engelsk park.HistorikDen nuvarande huvudbyggnaden uppfördes i sten 1774 efter ritningar av hovintendenten Jean Eric Rehn. Byggherre var Axel von Fersen d.ä.. Byggnaderna uppfördes under en tjugoårsperiod. Stora delar av den ursprungliga inredningen från 1780-talet är bevarade och Ljungs slott anses vara en av de viktigaste slottsbyggnationerna från den gustavianska epoken och byggnadsminnesförklarades 1989.

Address: Mjölby
City: Mjölby



related searches: Ljungs slott wikipedia, Ljungs slott age, Löfstad slott, Bjärka-Säby, Vadstena slott
Similar places near
Slomarp vårdboende Slomarp vårdboende 27 km Välkommen till Slomarps vårdboende i Mjölby. Hos oss bor du bra i en trivsam miljö me...
Egebygatan 17 Egebygatan 17 28 km Bilder och information om Egebygatan 17 och familjen Ivarsson
Galleria Kvarnen Galleria Kvarnen 29 km Gallerian Kvarnen är din galleria mitt i Mjölby.
Bostadsbolaget i Mjölby AB Bostadsbolaget i Mjölby AB 29 km Väldigt otrevlig personal och områdesansvarig. Fick tillträde till lägenheten trots a...
Karlstorps Gård Karlstorps Gård 30 km En fin plays, Men den är i privat ägo.....
Stugan Stugan 31 km Ett väldigt mysigt ställe vid detta tillfälle hyrd för ett privat evenemang som förhö...
Reviews
Utmärkt framförande av guiderna, och vi ville aldrig åka hem. Genuin historisk miljö och arkitektur, och kakelugnar! Den 12 september 2020.
Slottskällaren så mysigt...
Fantastiskt 1700 tals slott som andas von Fersen!
Underbart ställe,mysigt höstmarknad..
Mycket vackert.
Bra guidad rundtur på slottet
Det är så härligt med entusiaster. Så spännande guidning och kunniga deltagare
Ett fantastiskt gustavianskt slott som har Riksintresse. Byggherren är Axel von Fersen. Guidade visningar,, slotts bod och slotts café.
Kanon bra ställe
Mycket intressant och trevlig guidning genom slottet!
Comment on this business

to add Ljungs slott map to your website;