facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Ljusdal-Ramsjö församling

Ljusdal-Ramsjö församling

About

Officiell facebooksida för Ljusdal-Ramsjö församling

Story

Ljusdal är en inlandskommun i norra Hälsingland. Det tar ca en timme att resa till havet och något längre till fjällvärlden. Stambanan går genom orten och restiden till Stockholm med tåg är tre timmar och fyrtiofem minuter. Flera bussbolag har också dagliga bussförbindelser med huvudstaden.
I Ljusdal finns skolor, både kommunala och friskolor upp till och med gymnasienivå. Gymnasieskolan på orten har de flesta utbildningsprogrammen, och det finns möjligheter att välja speciella inriktningar, exempelvis bandy, skidor eller hästar. Här finns också ett Naturbruksgymnasium med huvudsaklig inriktning på skogsbruk. I länet finns fler gymnasieskolor bl a en i Bollnäs med internationell inriktning där undervisning sker på engelska samt Nytorps lantbruksskola. Även möjligheter till högskolestudier finns via Utbildningscentrum i Ljusdal.
Förutsättningar för ett rikt och aktivt friluftsliv är goda, med fina skidbackar, golfbanor och stora skogar med möjligheter till jakt ock fiske, bär- och svamp-plockning samt motions- och vandringsleder.
Bandyn har länge varit den dominerande sporten i Ljusdal, men här finns även fotbolls-, badminton-, skid- och curlingklubbar. Många är också aktiva inom trav- och ridsporten.
Kulturlivet är rikt med en mycket aktiv teaterförening, musikförening, kammarorkester, kommunal musikskola och många folkmusiker. Stora artistarrangemang anordnas i de större orterna i kommunen, och lokala hantverkare med kvalitetsprodukter finns väl representerade.

Address: Kyrkogatan 12, 827 30 Ljusdal
Phone: 0651768060
City: Ljusdal
Zip Code: 827 30


Similar places near
Ebenezer Baptist Church School Ebenezer Baptist Church School 821 meter Översatt av Google En mycket bra skola Original A very good school
Pingstkyrkan Ljusdal Pingstkyrkan Ljusdal 1 km Pingstkyrkan Ljusdal är en kristen församling som vill vara hela livets kyrka. En gem...
Ebenezer Baptist Church Ebenezer Baptist Church 2 km 1 Samuel 7:7 cun Samuel nih lung pakhat a lak i Mizoah le Jeshanah karlak ah a phu...
Reviews
Underbar landsortskyrka med ett imponerande altarskåp från Antwerpen.
Underbar vacker kyrka
Mysig familjegudstjänst
Comment on this business

to add Ljusdal-Ramsjö församling map to your website;