facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Lomma-Bjärred Rotary Club

Lomma-Bjärred Rotary Club

About

Rotary är ett världsomspännande nätverk av engagerade medlemmar som sammanför människor, byter erfarenheter och vidtar åtgärder för att förbättra samhället

Story

Rotary är ett världsomspännande nätverk av engagerade medlemmar som sammanför människor, byter erfarenheter och vidtar åtgärder för att förbättra samhället i stort. Vi tar aktiv del i samhället genom våra yrkesroller och Rotarys globala och lokala projekt.
Vi vill verka i både stort och smått, från det lilla närområdet till globalt över hela världen, det viktiga handlar om att göra skillnad.
Ett av Rotarys prioriterade mål är att utrota polio i världen. Rotarys polioprojekt ”End Polio Now” ett världsomspännande projekt där över 2 miljarder barn i 110 länder vaccinerats mot polio.
Bill och Melinda Gates stiftelse har bidragit genom att sen 2007 donera 405 miljoner dollar och Rotary har under samma tid samlat in 200 miljoner dollar. Fram t o m 2018 kommer Bill och Melinda Gates stiftelse skänka 2 dollar för varje dollar som Rotary samlar in upp till 35 miljoner dollar/år.
Rotarys Läkarbank har sedan 1988 skickat ut frivilliga och obetalda läkare, sjuksköterskor, tandläkare och teknisk personal till olika utvecklingsländer, främst i Afrika. Över 100 000 personer behandlas varje år av de s k ”Jeepläkare” som kör långt ut på landsbygden där vägar saknas. Ett av de större projekten är att ge tusentals afrikanska barn skydd mot malariamyggor genom att Rotaryklubbar samlar in pengar till myggnät. Ett annat stort uppdrag är att bygga vattenbrunnar så att befolkningen på landsbygden kan få friskt vatten.

Address: Bjersundsvägen 35, 23736 Bjärred
Phone: 0707919998
City: Bjärred
Zip Code: 23736


Opening Hours

Monday: 17:30 - 19:00


related searches: Lomma bjärred rotary club photos
Similar places near
Nynas Slott Nynas Slott 432 km Fint slott i vacker natur. Vi gick en guidad tur som var både intressant och barnvänl...
Comment on this business

to add Lomma-Bjärred Rotary Club map to your website;