facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Lövingatorpets Trädgård CSA

Lövingatorpets Trädgård CSA

About

Lövingatorpets Trädgård är ett lokalt andelsjordbruk.
Sommaren 2017 säljer vi grönsaker på plats på Lövingatorpet efterhand som de blir skördeklara. På den här sidan uppdaterar vi löpande vad som finns tillgängligt för tillfället. Håll

Story

Lövingatorpets Trädgård är ett lokalt andelsjordbruk.
Sommaren 2017 säljer vi grönsaker på plats på Lövingatorpet efterhand som de blir skördeklara. På den här sidan uppdaterar vi löpande vad som finns tillgängligt för tillfället. Håll utkik!

CSA eller Community Supported Agriculture kallas för andelsjordbruk i Sverige. Du köper i förväg en andel av de grönsaker som produceras på CSA-gården och delar den ekonomiska risken med producenten. Genom att sälja medlemskap innan odlingssäsongen reduceras förtidskostnaderna för bonden. Era avgifter ger oss medel för att kunna köpa frön och utrustning innan säsongen börjar. Det går att se det som att du tillsammans med andra betalar för din personliga bonde. Systemet uppkom i Japan på 60-talet, när en grupp kvinnor gick samman för att köpa mjölk direkt från bönderna. Mer info hittar du på www.andelsjordbruk.se

Vi odlar över 40 olika sorters grönsaker för att få en lång säsong. Vi har med de flesta grödorna – bladgrönsaker, sallad, kål, rotfrukter, lök, baljväxter, gurkor, potatis, tomat, paprika mm. Vi vill gärna få era förslag om det är någon annan grönsak ni vill ha!

Våra grönsaker odlas från ekologiska fröer och vi använder oss av ekologiska odlingsmetoder. Trädgården är dock inte KRAV-märkt, eftersom certifieringen är för dyr för en liten bondgård som vår.

Årsavgiften betalas helt i förskott eller delas upp så att 50% betalas 1 maj och 50% 1 juli. Du binder upp dig för ett år i taget och det går att gå med så länge det finns andelar kvar (utifrån hur många vi planerat för). I början av säsongen kommer lådorna att vara små. Framåt hösten kommer de vara desto mer välfyllda med nyskördade godsaker. Eftersom lådorna har olika mycket innehåll beroende på årstid så tecknar du dig för en andel av säsongens hela skörd.

Var hämtar jag mina grönsaker?
Måndagar på Lövingatorpet
Onsdagar hos Anders och Shannon i Strömma


Gå med!

Du är varmt välkommen som andelsprenumerant! Inför 2018 planerar vi för 20 andelskonsumenter.


Ta kontakt med oss genom att ringa: Anders 0707 925097 eller Lisa 0739 591841
Följ oss! Facebook: www.facebook.com/lovingatorpet

Address: Grönadalsvägen 155, 37430 Karlshamn
City: Karlshamn
Zip Code: 37430


Similar places near
Gungvala Handelsgård Gungvala Handelsgård 7 km Bra produkter
Comment on this business

to add Lövingatorpets Trädgård CSA map to your website;