facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Lysekils Kyrka

Lysekils Kyrka

Story

Lysekils församling har gemensam verksamhet med Lysekils frikyrkoförsamling. Det ekumeniska arbetet är en av de grundstenar som vi har i församlingsbygget. Det andra är ett levande gudstjänstliv med många frivilligmedarbetare. Personlig förbön och lovsång ledd av team finns med i varje gudstjänst och vi längtar efter att få se den helige Andes gåvor i funktion mitt i församlingen. Idag är vi en mångkulturell församling med människor i alla åldrar som möts till gudstjänst och arbetet med tradition och förnyelse är ständigt pågående. Förutom de karismatiska utrycken så är mässan alltid i centrum. Vi har firat söndaglig mässa och veckomässa flera dagar i veckan i många år. Vi har också en kallelse att vara en diakonal församling så vi har en stort diakonal verksamhet som också präglar våra gudstjänster och där gemenskapen vid kyrkkaffet, bak i kyrkan, samlar många människor söndag efter söndag. Lysekils församling relaterar till förnyelsenätverket New Wine och genom att titta på New Wines hemsida kan man också få en bild av visionen och värderingarna vi arbetar efter. www.newwine.se

Address: Övre kyrkogatan 3, 45330 Lysekil
Phone: 0523293200
City: Lysekil
Zip Code: 45330



related searches: Lysekils kyrka konsert, Lysekils kyrka öppettider, Lysekils Kyrka YouTube, Lysekils pastorat kalender, Lysekils pastorat personal, Svenska kyrkan, Sök församling, Gravar se Svenska kyrkan
Reviews
Mycket fin kyrka. Jag lyckades med hjälp av vaktmästaren klättra upp i tornet. Mycket fin utsikt både från tornet men samtidigt runt omkring kyrkan. Kyrkan är fantastiskt fin och vacker även på insidan.
Jättefin, stor kyrka där en kan känna omranken om barn, ungdomar och musik genom val av miljöer och material.
Vacker, högrest kyrka som syns milsvida omkring och som därmed bl.a varit till hjälp för många vilsna båtfarare. Både geografiskt och själsligt vilsna. Duktig gospelkör spelade där 10 juli 2021. Jag var där med barnen för att titta på kyrkan men hamnade mitt i övningen för kören, vilket var trevligt. Barnen tecknade lite i barnhörnan. Jag drack kaffe och läste lite i kyrkans bibliotek.
Ett besök i en mycket vacker kyrka för att tända ljus och eftertanke.
Otroligt vacker kyrka som är byggd på toppen av en kulle. Fin utsikten från kyrkan och den syns från i stort sett varje vrå i Lysekil.
Väldigt vacker kyrka. Mysigt med bord o stolar o när vi var där satt ungdomar o pratade med varann.
Underbart vacker kyrka som reser sig majestätiskt över Lysekil. Härlig utsikt över Gullmarn.
Jättefin kyrka i härlig miljö.
Intressant och en annorlunda kyrka Trummorna inne och verkar verksam för befolkning Fin på utsida
För att vara en kyrka på/i västkustens pärla så är den väldigt kal på lokal nivå . Saknas gör lokala verk av betydande mening. Ingen gammal sjömanskyrka direkt. Gott kaffe hittade jag iallafall fall.
Comment on this business

to add Lysekils Kyrka map to your website;