facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Mälaröarnas Akupunkturklinik

Mälaröarnas Akupunkturklinik

About

Mälaröarnas Akupunkturklinik drivs av Helena Maass, Diplomerad Akupunktör, Leg. Sjuksköterska, Leg. Barnmorsk.

Story

Boka Direkt https://www.bokadirekt.se/places/m%C3%A4lar%C3%B6-friskv%C3%A5rdcenter-10858#unit-info

Helena Maass är legitimerad barnmorska och har jobbat inom vården i över 30 år. Hon har jobbat på barnmorskemottagning, ungdomsmottagning och olika förlossningsavdelningar i Sverige och Norge. Nu senast tre och ett halvt år på Södra BB. Några gånger per år assisterar Helena kvinnor vid hemfödsel. Hon har även en utbildning i Antroposofisk läkekonst vid Vidarkliniken i Järna 2002-2003.
Under de tre senaste åren har Helena utbildat sig till akupunktör. Hon avslutade sin utbildning med en praktikperiod i Nanchang i Kina i Oktober 2015. Helena är diplomerad och medlem i Svenska Akupunkturförbundet TKM.

Akupunktur är en fantastisk metod som Helena nu kommer att erbjuda två till tre dagar i veckan på Salong L. Olika smärttillstånd, sömnsvårigheter, oro och ångest, klimakteriebesvär, utmattning, spädbarnskolik, illamående, problem under graviditeten. Detta är några av de tillstånd som kan lindras med akupunktur.

Inom TKM (Traditionell kinesisk medicin) ser man vikten av att kroppen och själen behöver vara i balans för att vi ska fungera och hålla oss friska. Vi utsätts under hela livet för olika yttre och inre påfrestningar i form av tex vind ( som vid en nackspärr) kyla ( som en förkylning) olika smittor som tex influensa, känslomässig stress,som vid en skilsmässa. Allt detta påverkar oss och är vi då i balans klarar vi påfrestningarna bättre.
Med olika tekniker som Akupunktur , Moxa (då man värmer de olika akupunkturpunkterna) kopping, eller genom att koppla el på väldigt låg frekvens till nålarna kan man få ordning på obalanser och hjälpa kroppen och själen att hålla sig frisk. Även genom kosten påverkas balansen i väldigt hög grad.

Yin och Yang ( som tex vila/aktivitet ) är grunden för TCM. Yin och Yang behöver vara i balans för god hälsa. Det kan förklaras med att man vid tex en förkylning känner sig oerhört frusen (yin är kyla) och då vill klä sig varmt, krypa ner i badet eller sitta framför brasan (yang är värme) .Vi gör ofta instinktivt rätt saker för att hitta tillbaka till hälsan , men ibland behövs lite hjälp på traven.



"Akupunkturmottagning med behandlingar som utförs av en välubildad Barnmorska som även är certifierad Akupunktör sedan 2015.Här erbjuds behandling för Kolik hos Spädbarn , Infertilitet , Graviditesrelaterade problem som Illamående och Foglossning , Migrän , Klimakterieproblem som Vallningar , Sömnsvårigheter , Depression , Infertilitet , Stress och utbrändhet , Menssmärtor , Pms.Personer i alla olika åldrar är välkomna för en balanserande , stärkande behandling.Som förstärkning till behandlingarna erbjuds även Örttinkturer från Örtriket med väl beprövade medicinalväxter."
Address: Gröna Villan Tunnlandsvägen 11, 178 37 Ekerö
Phone: +46736280306
City: Ekerö
Zip Code: 178 37


Opening Hours

Monday: 10:00 - 16:30
Tuesday: 08:00 - 15:30
Wednesday: 13:00 - 20:30


related searches: Mälaröarnas akupunkturklinik tcm
Comment on this business

to add Mälaröarnas Akupunkturklinik map to your website;