facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Mälsåkers Slott

"Mälsåkers slott är ett av Sveriges ståtligaste barockslott, vackert beläget precis vid Mälaren, på Sveriges största insjö-ö Selaön. Namnet Mälsåker är belagt från 1400-talet, då det var en sätesgård.Föreningen Mälsåkers Framtid är en ideell förening som ansvarar för besöksservice och program på Mälsåkers slott. Föreningen arrangerar utställningar, konserter, visningar och andra evenemang på slottet – allt med ambitionen att göra Mälsåker till ett levande slott och ett omtyckt utflyktsmål."
Address: Stallarholmen
City: Stallarholmen



related searches: Mälsåkers slott stallarholmen wikipedia, Mälsåkers slott stallarholmen age
Reviews
Fint slott i fin miljö men synd att det inte var öppet så man kunde gå in och titta.Tidpunkt för besökVardag
Mäktigt slott. Kul att man får går runt även fast att slottet inte är renoverat eller att de håller på.
Väl värt ett besök. Ett annorlunda slott från 1600-talet; Soop, Tessin d.ä, Gyllenstierna… von Fersen, en Åke Sjögren som byggde Karen von Blixens afrika hus!!? och norskägt för utbildning av soldater under 2:a världskriget… sen brand! Det saknades inte historia här!
Mälsåkers Slott. Åk dit i sommar när de har öppet och in där och titta på gamla saker mm. Finns ett litet på baksidan V slottet. Kan ej öppettiderna.. PS på mitten av -70 talet fiskade vi mycket på bryggan vid Mälsåkers Slott. Mina svärföräldrar hade sommarstuga vid Prästgården Viggeby heter stället. Slutet av -70 talet släppte de sommarstugan..
Mälsåkers slott är stort samt helt öppet och gratis att gå in i på sommarhelgerna. Slottet är idag helt inrett som ett museum och man kan gå runt i slottets olika rum och upptäcka dess historia, från hur det byggdes på 1400-talets till att det användes av svenska och norska militären under och efter andra världskriget. Det finns en del promenadstigar kring slottet, de är inte så långa, men fina. Gratis parkering finns en bit bort från slottet och man får gå några minuter därifrån tills man ser byggnaden. Kommer man med båt såg det ut som man kunde förtöja precis framför slottet utan någon kostnad.
Ett fint slott trotts dess tragiska historia. Guiden var väl informerad och kunde allt om slottets fantastiska historia. 5/5 i sin helhet!
Mycket fint att åka för att ta med sig picknick till. Dock var inte slottet öppet än så kan inte ge omdöme för det, men naturen var fin.
Stängt när vi dök upp vilket vi visste meeeen såg rätt risigt ut av döma av gluttandet genom fönster invärtes och de mystiska bodarna på baksidan. Därav tråkbetyg. Fint läge dock. Om man bortser från den mega "beaten path" som tog en dit.
Intressant att se! Gratis inträde. Vacker gammal byggnad, renovering är pågående inne i slottet... Säkert spännande att få jobba med gamla metoder att restaurera och bevara det gamla... Återställa till viss del iallafall. Värt ett besök!
Fascinerande slott som visas under pågående renovering. Intressanta inblickar i historia och såväl gammal byggnadsteknik som restaureringsarbete och metoder
Comment on this business

to add Mälsåkers Slott map to your website;