facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Malins rcatering Sala GK

Malins rcatering Sala GK

About

Vi har flyttat våran catering verksamhet till Tempo Ransta. Varmt välkomna

Story

En sjörövare drar till Golfbanan!

Jag bodde mina första 12 år i Sala och flyttade sedan till Ransta. När det var dags för val till gymnasiet ville jag gå vårdlinjen som många av mina vänner, med betygen räckte inte till så det blev i stället mitt andrahandsval Restaurangskolan. Och tur är väl det - för det valet har präglat hela mitt liv- jag har ännu inte lämnat den branschen ett ögonblick!

Lång erfarenhet

För att nämna en del av vad jag sysslat med under åren, så har jag arbetat som kallskänka under säsong Gottland/Fjällen (Trillevallen). Jag arbetade 10 år på Silja Line både som kock och kallskänka. Dessa år var lärorika och jag fick lära mig laga fräsch och god mat till stora sällskap även i bland i grov sjö. Där jag bland annat fick vara med och laga mat till Hillary Clinton, prinsessan Anne av England och inte minst "Bobby Ewing" från tv- serien Dallas.
Sen arbetade jag som kockstewart på lastbåt. Då var vi 20st i besättningen, lite skillnad från Silja Line. Det var 4 roliga och lärorika år där gubbarna ville ha riktig mat (husmanskost).

Jag fick verkligen lära mig att planera och köpa in varor så att det räckte när vi var ute på sjön. Där fanns inget "Åkrahallen".

Under dessa 14 år på sjön hade jag många extrajobb. (Vi hade långa ledigheter) Bland annat på Hotell Malmen, Stadshuset och Henrys i Stockholm.

En dröm går i uppfyllelse

När jag 1997 blev mamma var det dags för en mer strukturerad tillvaro och jag blev landkrabba igen! Jag återvände till Ransta med min son och jobbade några år i köket på dagiset i Ransta. När sedan Stationshuset i Ransta var redo för en hyresgäst så slog jag till! Det var helt enkelt en dröm som blev verklighet. Jag hade skaffat mig lång och gedigen erfarenhet och ville äntligen få driva någonting eget. Stationscaféet i Ransta slog upp portarna 2003 och drevs som ett café med catering samt viss föreningsverksamhet.

Nya utmaningar - nya möjligheter - nu på Golfbanan!

Verksamheten växte och Stationshuset var då för litet, men vips dök en ny chans upp! Köket i Sala Folkets Park fanns att hyra! Sagt och gjort - efter lite vånda och funderingar stängdes caféet i Ransta och flyttlasset gick till det natursköna Sala folkets Park, där helt andra möjligheter fanns att utöka och bredda verksamheten.

Där huserade jag i 3 år tills dess att jag våren 2012 flyttar min verksamhet, nu till Sala Golfklubbs härliga anläggning vid Norrby Fallet strax utanför Sala. i denna fantastiska miljö kommer vi servera lunchbuffé under golfsäsongen, erbjuda catering året om, Alá Carté, julbordssittningar samt viss mötes- konferensmöjlighet.



Mitt mål är att alltid ge så personlig service som bara möjlig för att kunden alltid skal känna sig väl omhändertagen oavsett om det är en lunchgäst, liten beställning till en födelsedag eller ett stort företagsevent. Självklart vill jag fortsätta upprätthålla vårt goda rykte gällande god och vällagad mat till rimliga priser!

Malin Kilström

Address:
Phone: 0707303517
City: Ransta


Comment on this business

to add Malins rcatering Sala GK map to your website;