facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Malmabacken

Address: Flen
City: Flen


Similar places near
Flens Friidrottssällskap Flens Friidrottssällskap 12 km Flens FS bildades 2001 och de yngsta som tränar hos oss är 6 år. Välkommen till en id...
Gymmix Flen Gymmix Flen 13 km Nu är terminen i full gång! Häng med på våra svettiga pass med Gymmix Flen - GILLA OS...
Reviews
En toppen anläggning som ska ha all kred för hur den sköts av en förening Hoppas att ni som bor i närheten och låter era barn njuta av den också tar ansvar och hjälper föreningen med frivilliga krafter så den kan fortsätta vara en pärla I Eskilstuna lyckades man inte ha sin backe öppen på grund av en massa dåliga undanflykter som vädret Men det har varit samma i Malmköping men här har det planerats rätt
Fina backar, mkt snäll barnbacken replift enkelt och hoppa på och av. Stora backen röd är också bra. 2 stycken grillplatser samt liten kiosk där du kan köpa korv med bröd, kaffe och godsaker. Möjlighet och hyra utrustning för en billig peng. Bokningen görs dock digital på hemsidan. Man kan åka också längdskidor.
En mycket bra backe för den ovane att träna skidåkning i! En kort och snäll backe och en lite längre och av grad blå ungefär. Finns café/värmestuga och toalett. Billig och ok utrustning att hyra om du vill prova på!
Lätt att lära sig att åka skidor. Lagom mycket backe
Super för att vara liten backa i malmköping. Första gången för barnen å bra prova på med skidhyror å barnbacken
Perfekt för barn att lära sig åka slalom. Trevlig personal.
Tre nedfarter: •Knekten 175m •SparBancken: Masken 225m •Barn-/nybörjarbacken 75m •Enkel pulkabacke. •300m till slangbacke vid god snötillgång Pistmaskin och snökanonanläggning. Cafeteria och skiduthyrning. Kort historik om Malmabacken: Backen anlades 1965-1966. Det var en privatperson som drev backen de första två åren. Sedan arrenderades backen ut till Thormod Frisk som även drev campingen på somrarna. Backen arrenderades sedan av olika personer fram till början av 1980 talet, då skidklubben startad 1977 tog över driften. Skidklubben arrenderar fortfarande backen men äger byggnader, liftar och maskiner. Skidklubben startades av några ungdomar som till en början fick hjälp av Frilufts-främjandet på orten. De ville tävla och för det krävdes det att man var medlem i en förening. På den vägen var det och under 80-talet anordnades det många tävlingar i backen. Den var känd för att ha bättre snötillgång än många andra backar runt omkring i länet. Under senare år så har tävlingsverksamheten tynat bort men skidskoleverksamheten blomstrar. Många deltagare varje omgång, både från orten och andra orter i länet, anmäler sig till skidskolan och vi har ett gott rykte.
Fantastisk upplevelse. Fjällupplevelse, bara lite mindre
Backen i sig, var väldigt välskött och ordentligt pistad, bra o trevlig service, saknade större utbud mat
Ännu än fin skiddag i Malmabacken. Lite dimmigt, men bra snö.
Comment on this business

to add Malmabacken map to your website;