facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Malmö Museer

Malmö Museer

About

Se Nordens äldsta renässansslott, en riktig ubåt och det nya Akvariet. Utställningar om historia, natur, teknik och sjöfart. Restaurang, café och butiker.

Story

Malmö Museer ligger vid Malmöhusvägen, i ett lummigt grönområde omgärdat av kanaler mitt i Malmö. Museets utställningar hittar du i byggnader på Slottsholmen vid slottet Malmöhus och i Teknikens och Sjöfartens hus.

Entréavgift: Vuxna 40 kronor. Fri entré till och med 19 år.
Studerande med giltig studerandeleg. och grupper +10 personer 50 % rabatt.
Årskort 150 kr, berättigar till fri entré under 12 månader.

Allmän information
- Administrerar sidan gör tjänstemän på Malmö Museer/Malmö stad.
- Inlägg, kommentarer och dylikt som omfattas av sekretess, innehåller sådant som strider mot lag eller på annat sätt är stötande, kränkande eller olämpligt tas bort från sidan.
- Ärenden som berör enskilda kan komma att plockas bort från sidan och överföras till ett annat, för ärendet mer passande, forum.
- Spam och företagsreklam är inte tillåtet på sidan och kommer att tas bort.
- Offentlighetsprincipen: alla inlägg och material på sidan är allmänna handlingar.



"Södra Sveriges största museum. Upplev allt från Nordens äldsta bevarade renässansslott till en riktig ubåt, levande grodor och köttätande pirayor. Museet berättar i sina utställningar om bland annat historia, natur, teknik och sjöfart."
Address: Malmöhusvägen 6, 211 18 Malmö
Phone: 040-34 44 00
City: Malmö
Zip Code: 211 18



related searches:
Similar places near
Disgusting Food Museum Disgusting Food Museum 2 km Väldigt intressant museum om man gillar lite annorlunda upplevelser Fick provsmakat ...
Rörelsernas Museum - MOM Rörelsernas Museum - MOM 2 km Rörelsernas museum (MoM) är ett nationellt museum under uppstart. Museet ska utgå frå...
Reviews
Det finns väldigt många olika saker att titta på här, en fin utställning om planeten vi bor på samt men mer klassisk del med äldre föremål. Man kan köpa lunch och fika i caféet till ett rimligt pris. Personalen är kunnig om utställningen och svarar gärna på frågor samt tipsar om andra saker man kan göra i närheten. Det finns låsbara skåp på nedersta våningen. Tillgänglighet för rullstolar, rullatorer och barnvagnar. Ett favoritställe!
Ubåt att genom i, möjlighet att se hur allt ser ut inuti en relativt gammal sådan. Mycket motorer, fordon och teknik. Bra toaletter, möjlighet att låsa in skåp och stor yta att röra sig på. Det som var roligast var möjligheten att gå in i gamla tåg, uppleva insidan av ett flygplan och byggen som liknar de gamla passagerarfartygen. En monter beskriver hur mycket yta av Malmö som skulle hamna under vatten om vattennivån steg 3 meter. Utställningen om bilar och motorcyklar var fin, speciellt den väldigt välbehållna RR som står där. Övervåningen håller teknikens framfart och berättelser om vem som uppfunnit, testat och kanske lyckats vara banbrytande i sin tid. Roligt här var de saker som en fick testa, bland annat att lyfta en hästkraft. Roligt och tungt! Butiken här innehöll många roliga knep och teknikprylar, mycket vetenskapliga leksaker och kluriga pussel. Rekommenderar varmt ett besök här!
Mycket att se på flera olika platser för ett bra pris. Bra för både stora och små.
Museerna har sitt variation på utställningar. Historia, teknik, måleri, design, dinosaurier och ett mysigt akvarium, samt fina omgivningar/parker att promenera runt i.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Barnbarnen älskade stället. Många djur, både läskiga och söta. Vi hade turen att vara där på rätt söndag. Vi fastnade i "legorummet" till barnbarnens stora lycka.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetid
Mycket att lära för barn- jätte kull dag med naturhistoria, djur m.m Ren och fräsch samt trevlig personal.
Trevligt museum för alla åldrar. En mycket bred samling. Saknar ordentlig lokalkarta. Svårt att hitta mellan olika avdelningar och att hitta ut. De tekniska spännande avdelningarna, bilar, ubåt ligger i en separat byggnad en bit bort. Ej gratis parkering. Den verkar vara komplicerad för utlänningar.
Många intressanta avdelningar. Källaren med akvarium etc. är kanske den bästa. Här finns mycket att se. Väldigt prisvärt. Något underdimensionerat med skåp att hänga kläder i. En del avdelningar lite bleka/gamla.
Trevlig miljö och lärorik båda för barn som vuxna. Man kan använda samma biljett för att besöka tekniska museet.
Helt ok och värt ett besök men kunde ha mer information om layout väl inne så man kan lättare orientera sig. Värt ett eller flera besök för kul var det för hela familjen. Biljetten gäller på båda museerna dvs till tekniska med! Dock inga parkeringsplatser. Man måste betala själv. Ganska dyrt, 25kr per timme.
Comment on this business

to add Malmö Museer map to your website;