facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Markuskyrkan

Markuskyrkan

About

Skarpnäcks församling är en församling i Svenska kyrkan med stort hjärta och framtidstro som lever med Gud i varje andetag.

Story

Skarpnäcks församling ska finnas till för människor i livets olika skeden, med särskild prioritering av arbetet med barn (0-18 år, ideella och mission.

Våra kyrkor är Markuskyrkan, Bagarmossens kyrka och så har vi lokal på Markusplatsen i Skarpnäck.

Församlingsbokningen för bokning av dop, vigsel och begravning eller för allmänna frågor:
Tel: 08-505 815 00 mån, tis, ons och fre 09.00-12.00. (ej öppet torsdagar)
E-post: [email protected]

Mission

Församlingen vill verka för det goda samhället och vara närvarande i livets alla skeenden.

Impressum

Maria Berg, kyrkoherde
Berith Elvhult, kommunikatör



"Skarpnäcks församling ligger i södra Stockholm. I församlingens geografiska område bor det drygt 45 000 invånare och av dem tillhör cirka 23 000 Svenska kyrkan. Församlingen har lokalerna Bagarmossens kyrka i Bagarmossen, Markusplatsen på Skarpnäcks allé och Markuskyrkan i Björkhagen där också församlingens kansli ligger."
Address: Malmövägen 51 , Johanneshov 121 53, AB, SE
Phone: +46 8 505 815 00
es.nakrykaksnevs@gnilmasr��f.kcanpraks
City: Johanneshov
Zip Code: 121 53


Opening Hours

Monday: 09:00-15:00
Tuesday: 09:00-15:00
Wednesday: 09:00-15:00
Thursday: 09:00-15:00
Friday: 09:00-15:00

Reviews
Vilken otroligt fin kyrka, fantastisk arkitektur med hur många små fina genomtänkta detaljer som helst. Jag tycker inte att korset i koret var så snyggt, såg mer ut som en sprattlande skalbagge än något annat. Fin närhet mellan kyrkorummet och världen utanför, det var ett riktigt rum för andakt där jag kände mig hemma. Jättetrevlig vaktmästare som tog sig tid att berätta om lokalen även fast kyrkan, hade stängt för dagen.
Markuskyrkan är en kyrkobyggnad i Björkhagen, en söderförort till Stockholm. Kyrkan är församlingskyrka i Skarpnäcks församling, som är en församling i Svenska kyrkan. Den är uppförd på gammal sjöbotten i den björkdunge som givit stadsdelen sitt namn. Markuskyrkan är ritad av arkitekten Sigurd Lewerentz och uppfördes 1956-1963. Invigningen skedde den 8 maj 1960 i provisoriska lokaler. Kyrkan räknas tillsammans med arkitektens andra kyrka, Sankt Petri 1962-1966 i Klippan, som en av höjdpunkterna i 1900-talets brutalistiska arkitektur. Lewerentz har ett arkaiskt formspråk och kyrkorummet associerar till de tidigaste kristnas katakomber eller klippkyrkor eller ännu äldre mysteriereligioner. De små fönster- och ljusinsläppen liknar de äldsta romanska kyrkorna. På så sätt frigör Lewerentz kyrkorummet från våra klichéer om hur en kyrka bör se ut och skapar ett andligt rum som är tidlöst.
Fin kyrka trots sin moderna utformning, man ser kopplingen till skogskyrkogården direkt!
Häftig arkitektur och rustik retrokänsla. Härlig akustik och jag gillar den bevarade detaljerna
Vackert och fint för ensamma hjärtan jag är inte religiös men det är en fin plats för eftertanke
Fantastisk egensinnig kyrka. Känd för sin innovativa arkitektur, men inredningen är något i särklass den med. Döpte min dotter här. Ett måste.
Begravning är aldrig roligt, men allt var välordnat å kyrkan har en alldeles egen utformning som ger ett lugn å en närhetskänsla. Tack
Har inte varit i så många kyrkor men Markus slår alla. Toppbetyg
Jag var och röstade i kyrkovalet. Det var kö men god mottagning och omhändertagande. Roligt att se flera unga människor som röstade.
Jättetrevlig personal och otroligt fin kyrka! Väldigt mysig :
Comment on this business

to add Markuskyrkan map to your website;