facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Masesgårdens Hälsohem

About

Masesgården är ett riktigt hälsohem vid Siljan. Här skriver vi om vad som händer på Masesgården och om annat som är aktuellt ino

Story

Vår filosofi bygger på Are Waerlands ideér

"Vi har inte med sjukdomar att göra utan med livsföringsfel" sade Are Waerland.
Han var den svenska vegetariska hälsorörelsens förgrundsgestalt (född 1876). Han skrev artiklar, böcker och höll föredrag om hälsa som drog fulla hus.

Det mesta som Are Waerland talade om var ännu outforskat - vitaminer, mineraler, enzymer, fibrer liksom om motionens och ljusets betydelse. Han förordade enkel, giftfri laktovegetarisk kost kombinerat med motion och nära naturkontakt. Vidare att minska på socker, salt, vitt mjöl och koncentrerat fett samt att ta hänsyn till kostens syra-basförhållande. Dessutom att utesluta giftiga stimulansmedel såsom kaffe, tobak och alkohol.

Gröna vågen Masesgården är ett av de få (eller snarare två) hälsohem som finns idag. När vi startade 1976, fanns det betydligt fler och folk stod i kö för att åka på hälsohem. Sedan kom SPA-vågen som bjöd på flärdfullare alternativ, med 3-rätters middagar och vin.

Vi håller fast vid den ursprungliga ideologin, som Are Waerland lade grunden för på 30-talet. Nu upplever vi en ny grön våg. Det finns ett nyvaknat intresse för att åka på hälsohem och äta vegetarisk, motionera, lära sig mer om hälsa, koppla av och gå ner i varv.

Address: Siljansnäsvägen 211, Grytnäs, 793 92 Leksand (commune)
Phone: 0247-645 60
City: Leksand
Zip Code: 793 92


Reviews
Mysig gammal gård, passar bra för återhämtning. Mycket lugn o fin miljö, trevlig personal, sköna rum med enkel utredning. Simhall med bastu och bubbelpool. Under vistelsen erbjuds olika kurser och föreläsningar även hämtning från tågstationen. Mycket hälsosam och fantasifull bufféer med hälsosam dryck. Varmt rekommenderas.
Toppen ställe! God vegetarisk mat. Hälsan kommer i första hand. Trevligt program med mycket information. Trevlig underhållning på nyårsafton :
Underbar ställe, med en härlig och hjälpsam personal. Jätte, jätte god mat, sköna sängar. Man kunde simma,träna, gå på promenader, åka skidor på Siljan eller bara vara, hitta lugnet. Man är här för sin egen skull och gör vad man själv vill. Jag tog 2 olika massage, jätte skönt. Här laddar man sina batterier! Kan varmt rekommendera! Funderar att redan boka nästa vistelse hit, känns vemodigt att åka hem idag.
Otroligt avkopplande miljö med gott om hälsosamma aktiviteter. Fantastiskt god och nyttig mat. Obs. Inget kaffe serveras så ta med eget om du är van att dricka kaffe varje dag, alternativt trappa ned före!
Hälsohemmet nr 1 fantastisk god Ekologiskt grönsaksmat vackra omgivningar intressanta föreläsningar och bassäng att njuta i
Fantastisk ställe på kurs Mitt i livet vecka lugn och ro , vegetarisk mat . Fina behandlingar. Motion och aktiviteter.
Masesgården - en plats med kärlek för det enkla. Hit kan man åka själv, ensamheten som Masesgården erbjuder är en befrielse från alla måsten - en plats för kropp och själ. Redan vid Hedemora från Västerås med bil börjar landskapet att förändras, en annan natur växer fram med fjäll och hus med kurbits. När man ska checka in välkomnas man på dalmål av Pipar-Lena hon heter så efter gården hon kommer ifrån. De pittoreska små husen måste upplevas på plats. Maten är ett kapitel för sig, fräsch och god laktovegetarisk med mycket att välja på, ett plus att bo i eget rum då du med all säkerhet kommer att trumpeta med rumpan efter all råkost. Du kan träna, få behandlingar, ligga på rummet och läsa eller bara vara. Lördag kväll kommer grabbarna grabbers: dalmasarna Tommy Gunnars, Rolf Björk och Calle Eriksson och underhåller med musik och sång. De river av allt från Bob Dylan till Little Richard. Ett ljuvligt ställe för kropp och själ!
Ett fantastiskt hälsohem. Maten är "outständing". Fina program med hälsofrämjande inriktning 3-4 gånger/dag. Underbara behandlingar. Vänligt och hjälpsamt bemötande från all personal. Har varit där för tredje gången och fjärde besöket redan inbokat. Rekommenderar starkt.
Ett riktigt bra hälsohem med god vegetarisk mat. 5 olika aktiviteter per dag och kurser med olika teman olika tillfällen. Det serveras ingen alkohol eller kaffe men det finns vattenkokare på rummen.
En upplevelse utöver det vanliga, mycket vällagad vegetarisk mat, en mängd aktiviteter, både föredrag och fysiska, allt i en miljö som främjar sinne och kropp. Passionerad och trevlig personal!
Comment on this business

to add Masesgårdens Hälsohem map to your website;