facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Meatballs - For the People

Meatballs - For the People

About

Idén är lika enkel som genial . Vi vill ge folket köttbullar som smakar gott och är tillagade med samma omsorg och kärlek som vi gör på krogen. We love to cook, you love to eat!

/ Meatballs -For the People

Story

SUMMER CLOSED
WE´LL OPEN AGAIN THE 2ND OF AUGUST

HISTORIA
Vi på Meatballs har alltid tyckt köttbullar är fantastiska. Alltså de som har serverats på krogen och av mormor. Men för ett par år sedan tog det skruv. Det började med en resa till Italien och en enorm övervikt på vägen tillbaks.

Mathias hade ett stort leende och en ännu större köttbullemaskin under arm. Följande höst experimenterades det vilt med maskin, då både Tiels jaktlycka bjöd på vilt och Peder matade in reseminnen. En del sanna och andra direkt från ljugarbänk misstänker vi. Det blev många köttbullar den hösten.

Där och då föddes drömmar om ett ställe där det bara skulle serveras världens bästa köttbullar. Allt detta bottnar i en lusta för köttbullen och genuin matkultur. Men inte de avlägsna släktingar (Edit: de har inte alls i vår köttbullehistoria att göra) som huserar i våra frysdiskar. Utan kärleksfullt rullade köttbullarbullar med en historia att vara stolt över.

Nu har drömmar blivit till verklighet. Bättre än i sagan tycker vi själva. För i vår butik samsas det så mycket av det vi tycker om. Så andaktsfullt, vi huserar ju i gamla kyrkolokaler, välkomnar vi er som hemma. Eller som i himmelen.

Väl mött!

// The Meatballs

En del av Bockholmengruppen

Address: Nytorgsgatan 30, 116 40 Södermalm, Stockholms Län, Sweden
Phone: 08-466 60 99
City: Södermalm
Zip Code: 116 40


Reviews
Kul koncept med många olika typer av köttbullar. Helt okej service, väldigt turistigt. Min personliga favorit var vildsvinsköttbullen, och mitt sällskap tyckte fläskköttbullen var bäst. Helt okej pris.
Nja, märks att de satsar till hundra på turister och att utnyttja dessa. Visst, de var trevliga men allt var löjligt dyrt 8 köttbullar för runt 270kr och stället känns lite för mycket. Namnet, de spelades ABBA i högtalarna, älghorn på väggarna med mera. Känns lite plastigt. Var bara här och tog en öl så kan ej bedöma maten. Varning för turistfälla, warning for turist trap.
Turistfällornas turistfälla. Dyra och inte särskilt speciella köttbullar. Betalade 280kr för 8 köttbullar. Sinnessjukt att vanligt kranvatten kostar 20kr.Mat: 2/5
Cirka 220 kronor för köttbullar och potatismos, det var gott men för den pengen skulle jag önskat bättre köttbullar. Högre smakbild Kul att kunna prova olika typer av köttbullar men tyvärr inte värd den summan.
Bra atmosfär och väldigt tillmötesgående personal. De borde dock frågat hur maten smakade, men det var högt tryck så förstår att det inte hans med. Köttbullarna en besvikelse. Som Ikeas köttbullar blandfärs. De var för kompakta och ganska smaklösa. Blev väldigt besviken och kommer inte att återvända. Inte värt pengarna.
Bra för turister : 250 kr för 8 köttbullar är helt sjukt. Har haft bättre för hälften av priset. Servicen var OK, snubben var på gränsen till att få en tillsägelse från mig pga hans ”roliga attityd”.
Trevligt ställe, som mina irländska vänner hade hittat. Inredningen är helt i min smak, varm rustik känsla. Det var intressant att prova köttbullar av olika kött sorter, favoriter var ändå vanliga alternativ. Björn smälte nästan i munnen och det var en överraskning i sig. Egen tillverkad alkoholfri dryck var riktigt bra. Paj som dessert var också god. Engelsktalande långa servitören var trevlig, rolig och lyhörd. Varför 4 i betyg? För att det var bra men jag är osäker om jag kommer att komma tillbaka då det var väldigt specialiserat. Rekommenderar starkt till dig som letar efter nya mattupplevelser!
Riktigt nice mat, suverän service och potatismosen var gudomlig. Rekommenderar älgköttet. Topclass helt enkelt.
Dagens klassiska köttbullar på kalv, potatismos, lingon och inlagd gurka. Gott men något dyrt för 6 st köttbullar, en slev med potatismos och lingon. Speciellt om man är riktigt hungrig. Då kan man behöva stöd-äta någon annanstans före/efter. Om man kommer innan 11.30 så kostar lunchen 95kr, efter det 125kr. Vatten, kaffe, syrade grönsaker och hårdbröd ingår i lunchen. - Jag var här samma dag som Meatballs for the People öppnade och då var det en butik där köttbullarna fanns i massor av olika sorter, handrullade på plats. Nuvarande koncept med servering och begränsat utbud på köttbullar gör sig kanske bäst när man vill visa upp köttbullar för vänner från utlandet.
Trevlig personal, bra öl på fat och flaska och mysig inredning. Hade möjligheten att prova köttbullar gjorda av björnkött, och det är alltid kul med lite nya upplevelser! Bra smak, passar väl med alla tillbehör. Om någonting så skulle det väll kunna vara så att det är lite väl mycket folk på Meatballs for the People, men det är bara för att det är så bra som det är. Boka bord om man vill ha en garanterad plats, eller prova lyckan och dyk in. Det jag gjorde. Rekommenderas att prova om man har vägarna förbi!
Comment on this business

to add Meatballs - For the People map to your website;