facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Mentalvårdsmuseet

Mentalvårdsmuseet

About

Mentalvårdsmuseet är ett psykiatrihistoriskt museum inrymt i en före detta vårdavdelning på vid Säters Sjukhus.

Story

Mentalvårdsmuseet är ett psykiatrihistoriskt museum inrymt i en före detta vårdpaviljong på Säters Sjukhus som öppnade 1912.

Museet berättar om den tid då största delen av psykiatrins verksamhet i Sverige bedrevs på stora Mentalsjukhus. Från början av 1900talet och fram till ca 1980talet.

På museet sätts enskilda människoöden i relation till samhällsutveckling och hur rådande normer och föreställningar om vad som är sjukt respektive friskt förändrats över tid.

Mentalvårdsmuseet har främst guidade visningar. För information om öppettider, visningar, gästutställningar och andra arrangemang besök gärna museets hemsida:

www.mentalvardsmuseet.se

eller ring:
0225-494509

Address: Länsvägen 16, 783 32 Säter
Phone: 0225494509
City: Säter
Zip Code: 783 32


Similar places near
Åsgårdarna Åsgårdarna 2 km Mysigt och lätt att gå runtTidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetid
Reviews
Intressant museum med en tragisk historia. Trodde det slulle vara större.
Historia är alltid spännande men hade nog förväntat mig att det var en aning större. Men trevlig personal som svarar på frågor.
Ett intressant museum men tragiskt med alla sorgliga människoöden. Mycket fascinerande att se patienternas skapade alster särskilt broderierna och skisser på patienters uppfinningar..Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasOsäker
Intressant plats med mycket historia som förmedlades av en kunnig och engagerad guideTidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasOsäker
Var och spanade in det gamla som ska rivas lite mer spoky när det var mörkt och endast en liten fiklampa.
Nu var jag ju inte dit för museets skull. Råkade bara hamna här från en skogsstig. Man kan bli tokig i Säter, sa nån lokalbo. Trodde själv att man blev tokig innan man kördes hit. Här skulle kunnat göras ruggiga delar av nån thriller.
Det hadde varit jätte kul om museet varit öppet, men tyvärr var det stängt trotts att det skulle vara öppet. Lördag 31/8
Det var både Intressant och hemskt samtidigt att få se allt som är samlat i museet. Toppbetyg från oss.
Så mycket ångest.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Mycket besvikna. har varit där för flera år sedan och fått fantastisk guidning. Den guide vi fick i aug i år var mycket otydlig och osammanhängande , kom ofta med egna analyser på tex mediciner och gammeldagsmetoder inom psykiatrin. Urdåligt. Filmen var lika otydlig den.
Comment on this business

to add Mentalvårdsmuseet map to your website;