facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for MER

MER

About

Välkommen till den bästa platsen på internet, den officiella Facebooksidan för MER.

Story


FRÅN STUBBEFLASKA TILL 1 LITERS TETRA.
MER är idag det största varumärket inom sin kategori. En framgångsfaktor är att MER alltid har hållit sig till sina kärnvärden med högt juiceinnehåll utan tillsatta färgämnen och konserveringsmedel. Det gör att MER idag 50 år senare fortfarande håller samma höga kvalitet och är ett modernt och aktuellt varumärke.

DET BÖRJADE PÅ BJÄREHALVÖN
På Bjärehalvön kokar man saft och sylt så att det står härliga till. Den lilla fabriken Bjäre är redan känd i Skåne för sina goda kunskaper om frukt och bär. Tillverkning utan onödiga tillsatser och respekt för råvarorna är det som driver företaget. Kunskaper som man nu ville föra vidare i fler produkter. Man bestämmer sig för att tillverka en kolsyrefri läskedryck baserad på naturliga ingredienser. Den nya drycken blev en så kallad stilldrink, året är 1962 och MER blir till. De första smakerna MER Äpple och MER Apelsin lanseras i en så kallad ”stubbeflaska” i glas.

PLÅTBURKEN KOMMER
Året är 1970, MER har vuxit och den nya fabrikshallen invigs. De första produkterna som lämnar den nya fabriken är MER Äpple och MER Apelsin på plåtburk. Detta är unikt då det är den första stilldrinken på plåtburk i Sverige.

PÄRONSAFTEN ÄR BRUN!
MER Päron lanseras 1971 i en 30 cl glasflaska. Andra pärondrycker på marknaden är artificiellt gröna för att efterlikna färgen på päronskalet. Men på MER tycker man att det känns onaturligt att inte använda den naturliga färgen från råsaften. Det vill säga brun. MER Päron blir snabbt populär trots den för konsumenten ”ovanliga” bruna färgen.

MER I TETRAFÖRPACKNING
1971 är även det år då MER för första gången går att köpa i tetraförpackning. Smidig att bära med sig på utflykten och kul för barnen med sugrör.

WILL YOU CARBONATE?
MER börjar sända den idag nästan ikoniska reklamfilmen som visar den egna Vd:n vid en presskonferens. En journalist ställer frågan Will you carbonate? Och hela världen håller andan innan han svarar; NEJ! I och med detta fortsätter MER vara för god att kolsyra med hela svenska folket.

COCA-COLA KÖPER MER
Falcon AB som köpte Bjäre 1985 säljer år 1997 MER till The Coca-Cola Company som flyttar tillverkningen till Jordbro. Här tillverkas MER med endast naturliga ingredienser än i dag.

PET-FLASKAN LANSERAS
Känslan för naturliga ingredienser och miljön går igenom även i förpackningen. MER på PET har många miljöfördelar jämfört med glasflaskan. Den är lätt, vilket betyder mindre energiåtgång vid transporter. Återvinningen underlättas då flaskorna mals ner för att sedan bli små rör, även de enkla att transportera. De små rören blåses sedan upp till nya PET-flaskor igen.

ÄLSKA MER
För god för att kolsyra har varit en framgångsrik slogan ända sedan 1967. Men nu, nästan 40 år senare, är det dags att byta. MER får svenska folket att Älska MER. Ett nytt kommunikationskoncept som syns både i TV och ute på stan, bland annat i form av ”loveseats” i parker och på bussar.

MER 50 ÅR!
År 2012, 50 år sedan starten på Bjärehalvön, finns MER i 8 olika smaker. En ny 1 liters tetraförpackning har tagit plats i kyldiskarna och en 33 cl aluminiumburk för MER Apelsin och MER Äpple har specialdesignats för att högtidlighålla 50-års jubiléet. Kunskapen och kärleken till bär och saft finns kvar och MER är fortfarande för god att kolsyra.

THE LOVINATOR
Nu lanserar MER ett nytt reklamkoncept. The Lovinator kan beskrivas som en man med ett otroligt stort och varmt hjärta vars uppdrag är att få svenskarna att älska MER. 2013 lanseras ytterligare en smak till sortimentet, den nya 50 cl PET har smak av saftig Jordgubb och uppfriskande Rabarber.

Address: Dryckesvägen 2C, 136 89 Haninge
Phone: 020-65 60 70
City: Haninge
Zip Code: 136 89



related searches: haninge kommun heroma, haninge kommun telefon, haninge kommun kontakt, haninge kommun e-tjänst, haninge kommun förskola, haninge kommunhus, haninge kommun portal, outlook haninge
Similar places near
Brasserie X Haninge Brasserie X Haninge 3 km Äter lunch här då och då, oftast god mat men tydligt massproducerad av någon annan oc...
Chocolaterian Chocolaterian 5 km Jättetrevligt och mysigt inrett med lite blandade möbler samt en läshörna och förstå...
Reviews
Väldigt cool och episk fabrik, jag fick gratis läsk här
Kunde vara bättre...
Informativt och man lär sig mycket, rek. om man är i närheten eller funderat på att gå.
Trevligt öppet hus. Lite för stor grupp borde ha grupper på max 30 personer.
Jag tycker Coca Cola gör mina barnbarn "hispiga" sockret är förödande samt självklart mängden koffein. Ge inte era barn denna dryck.
Stort mycket dricka bra folk å att få hjälp
Rent och snyggt , ordning och reda.Trevligt bemötande i reception.
Funka riktigt bra o trevlig personal
Comment on this business

to add MER map to your website;