facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Mjellby konstmuseum

Mjellby konstmuseum

About

Detta är Mjellby Konstmuseums officiella facebooksida som drivs av konstenheten, kulturförvaltningen i Halmstads kommun.

Story

Upplev svensk och internationell konst på Mjellby konstmuseum i Halmstad. Vi visar årligen tre till fyra utställningar med allt från samtidskonst till modernism. Här finns också en viktig del av den svenska konsthistorien i Halmstadgruppens samling, som ofta presenteras i nya formationer. Även butik och café.

KOMMENTARER
Du är välkommen att dela dina tankar om Mjellby konstmuseum och våra utställningar. Kom gärna med förslag och önskemål om framtiden.

Vad du ska tänka på
Skicka inte känslig information, till exempel personuppgifter. Vår Facebook-sida ska heller inte ses som en arena för politisk debatt. Vi rekommenderar vanlig e-post, telefon eller brev för sådana ärenden. Du kan också använda dig dig till Halmstads kommun, som vi är en del av: https://www.halmstad.se/kommunpolitik/kontakt/lamnaensynpunkt.12663.html

Kommentarer får inte innehålla:
• förtal, personliga angrepp eller förolämpningar
• hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier
• olovliga våldsskildringar eller pornografi
• uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet
• olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material
• svordomar eller obscena ord
• kommersiella budskap eller reklam

Om vi bedömer att ditt inlägg eller din kommentar strider mot våra regler tas det bort.

Om du själv hittar något som du anser kränkande är du välkommen att kontakta oss.



"Tillfälligt stängt pga renovering. Öppnar igen Hösten 2023På Mjellby konstmuseum finns en stor samling med Halmstadgruppens konst. Det gör det möjligt att visa utställningar som belyser deras pionjärskap i svensk konsthistoria på 20- och 30-talen, men också ge nya inblickar och mindre kända perspektiv på gruppens historia.Museet visar även tillfälliga utställningar med fokus på modernismen och dess olika spår. Ofta utgår vi från ämnen som genus, normer, samhälle och politik när vi producerar utställningar- inte sällan i samverkan med olika forskare. Vi ger årligen ut konstböcker kopplade till våra utställningar."
Address: Mjällby, 30591 Halmstad
City: Halmstad
Zip Code: 30591


Reviews
Öververklig sockerbit på slätten. Tog en avvikelse från E6 och spenderade en timme hos Hallandsgruppen och Drakabyggets Situationister. Väl spenderad tid. Kommer tillbaks.
Alltid intressanta utställningar. Vacker miljö. Härlig innergård. Utmärkt fika, nu i regi av Mobila kocken. Gratis inträde vernissagedagar.
Fantastisk intressant surrealistisk filmer + Halmstadgruppen
Amazing collection of surrealist artists paintings from Sweden. Worth visiting the short movie exhibition as well
Museet är stängt pga renovering januari 2022- hösten 2023.
Trevlig utställning och trevlig personal!
Superfin utställning med Halmstadgruppens konst.
Alltid värt ett besök!
Två fantastiska utställningar! En om halmstadsgruppen, en om år 1918 som var ett för Sverige omtumlande år. Synd att det inte fanns en utförlig utställningskatalog att köpa. Fick dock ett pressutskick som innehöll mycket. Trevlig personal och intressant liten butik med mycket konstnärslitteratur. Väl värt ett besök eller flera!
Underbar plats o alltid lika fina utställningar
Comment on this business

to add Mjellby konstmuseum map to your website;